Tgrt Haber
21 Temmuz 2021 10:59

Çırak ve kalfa ücretlerine destek arıyor

Çırak ve kalfa ücretlerine devlet desteği eylülde artıyor. Mesleki eğitim merkezlerini cazipleştirmeyi amaçlayan plan kapsamında 150 bin olan çırak sayısının 1 milyona çıkarılması hedefleniyor.

Çırak ve kalfa ücretlerine destek arıyor
istihdam,,ekonomi,,çırak desteği,,kalfa desteği,

Üretim ve hizmet sektörlerinin görünmeyen kahramanları olan ara elemanlarını artırmak için düğmeye basıldı. Mesleki eğitim merkezlerine talebi artırmaya çalışan plana göre kalfalık ücretleri artırılacak. Eğitim gören çırak ve öğrencilerin de aylık bin 788 lirayı bulan ücretlerinin büyük kısmı kamu tarafından karşılanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da benzer yönde bir açıklama yaptı. Öğrenci ücretlerinin karşılanarak sanayi üzerinde yükün kaldırılacağını söyledi. Elvan, İş gücü piyasasını yönlendirmek için 'sektörel beceri haritaları' da oluşturulacağını ifade etti. Bu sayede sanayicilerin sektörel iş gücü planlamasının kolaylaşacağını vurguladı.

Eylül'de ayrıca genç istihdamını artırmak amacıyla hazırlanan "Genç Ulusal Strateji Belgesi" açıklanacak. Geleceğin mesleklerinde yeni iş olanaklarını oluşturmaya katkı sağlayacak geçiş destekleri aralık ayı itibariyle devreye girecek.

YARI ZAMANLI ÇALIŞANLAR İÇİN DÜZENLEME

Çoğu öğrenci olan yarı zamanlı çalışanlar için de yasal bir düzenleme hazırlanıyor. Yıl sonunda tamamlanacak o yasayla birlikte hem yarı zamanlı çalışanların sayısı artırılacak hem de hafta tatili, yıllık izin ve tazminat hakları netleştirilecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı kararıyla genç, kadın istihdam eden firmaların istihdam desteklerinden yararlanabilme süreleri uzatılmıştı. Her bir yıl için bir ay ilave sigorta prim desteği ile salgın nedeniyle yarım kalan yatırım teşvik belgelerine 2 yıl ek süre verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...