Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Aralık 2019 07:58

Coğrafi işaretli ürüne pazarlama desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda fiyatlarının istenilen seviyede olması için kritik öneme sahip kırsalda çalışmalarını hızlandıracak.

Coğrafi işaretli ürüne pazarlama desteği
ürün,tarım

Üretim modellerini çeşitlendirmeyi planlayan bakanlığın organik tarıma ve seracılık faaliyetlerine yeni destek paketlerini sunmak için hazırlık yaptığı öğrenilirken, tarımsal üretim ile tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması doğrultusunda küçük ve orta ölçekli işletmeler desteklenecek. Bu kapsamda üreticilerin verim kaybı yaşamamaları için kırsal işletmelerde teknoloji kullanımı teşvik edilecek. Diğer yandan yerel ve geleneksel üretimi de teşvik edecek olan bakanlık, kadınların istihdamına yönelik yerel ürün satış reyonları kuracak. Ayrıca gençlerin ve kadınların tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği faaliyetleri desteklenip coğrafi işaretli ürün üreten üreticilerin, pazarlama ve pazar bulma becerilerinin artması için çalışmalar yürütülecek.

133 projeye 166 milyon TL hibe
Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı’nda 133 projeye onay vererek 166 milyon TL hibe sağlayacak. Bu hibe sayesinde kırsalda 400 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılması ve 600 yeni istihdam oluşturulması hedefleniyor. Hise desteği verilecek projeler ise besi ve süt işletmeleri, yumurtacılık, kırmızı et işleme, kanatlı et işleme, su ürünleri ile meyve ve sebze soğuk hava depolarından oluşuyor.
Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...