Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Aralık 2018 15:56

Çukurova Belediyesi asgari ücreti 2 bin 200 TL'ye çıkardı

Çukurova Belediyesi'nde asgari ücretli çalışanlar 2.200 TL maaş alacak. İlk zam açıklaması yapıldı. Aralık ayı 2018 yılından geçerli olmak üzere maaşları 2.200 TL olarak hesaplara yatacak.

Çukurova Belediyesi asgari ücreti 2 bin 200 TL'ye çıkardı
çukurova belediyesi,,asgari ücret,

Yeni alınan karar ile Çukurova Belediyesi, asgari ücret tespit komisyonunun kararını beklemeden Aralık ayı itibariyle asgari ücrete 2.200 TL'ye çıkarma kararı aldı. Çukurova Belediyesi, asgari ücrete erken zam yaptı. Konuyla ilgili açıklama ise Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'den geldi. Asgari ücretin 2 bin 200 olması teklifinin, işçilerin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şunları söyledi:

Bin 600 çalışanımızdan bin 200’ü şirketimiz bünyesinde çalışıyor. Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin en az 2 bin 200 Lira yapılmasına dikkat çekmek için yaptığı çağrıyı yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşçilerimizin 3 gün sonra alacakları maaş da dahil olmak üzere 2 bin 200 Lira’dan hesaplanıp, yatırılacaktır. Öte yandan Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde CHP'li Belediyelere talimat vererek, belediyelerde çalışan işçiler için asgari ücretin 2.200 TL olarak uygulanmasını istemişti. Diğer tüm asgari ücretlinin gözü tespit komisyon kararının açıklanmasında. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...