Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2021 22:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirecek olduğu Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Angola'nın başkenti Luanda'ya ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Ziyaret,Angola

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya'yı içeren Afrika turunun ilk durağı olan Angola’nın başkenti Luanda’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Luanda Quatro de Fevereiro Uluslararası Havalimanı'nda Angola Dışişleri Bakanı Tete Antonio ve Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçisi Alp Ay tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş eşlik ediyor.

RESMİ ZİYARELERİ YARIN BAŞLAYACAK

Türkiye’den Angola’ya cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan’ın resmi ziyaretleri yarın başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Devlet Başkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço tarafından Devlet Başknalığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak ardından baş başa ve heyetler arası görüşme ile ortak basın toplantısına katılacak.

Angola Meclisi'ne hitap edecek olan Erdoğan, Dr. Antonio Agostinho Neto Anıtı'nı ziyaret edecek, ardından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Angola-Türkiye İş Forumu'na katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola’nın ardından Togo ve Nijerya'ya geçerek buralarda resmi temaslarda bulunacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...