Tgrt Haber
14 Haziran 2020 14:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansında' yaptığı konuşmada, "İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferansla '12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansına' katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Her ne kadar bu salgın öncelikle sağlıkla ilgili olsa da sonuçları itibarıyla hayatımızın hemen her alanını etkilemektedir." ifadelerini kullandı.

"Sadece maddi zenginliğin sosyal adalete ve eşitliği temin etmeye yetmediği, bu süreçte acı bir şekilde ortaya çıkmıştır." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak Allah'a hamdolsun bu salgın dönemini en az hasarla atlatan ülkeler arasında yer aldık."

"Dünyanın 125 ülkesine sağlık yardımında bulunduk"
Gelir durumu ne olursa olsun hiçbir insanın sahipsiz bırakılmadığını belirten Erdoğan, "Bu süreçte ekonomik olarak müreffeh ülkelerin kendi vatandaşlarının maske temin etmekte dahi zorlandığını asgari sağlık hizmetini sağlayamadığını gördük. Kendi insanımızın ihtiyaçlarını karşılamanın yanında dünyanın 125 ülkesine sağlık yardımında bulunduk." diye konuştu.

İstihdam rakamlarında olumlu bir ivme yakalandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"2020 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları yüzde 4,5 ile Türkiye'nin sadece sağlıkta değil ekonomide de diğer ülkelerden pozitif ayrıştığını göstermiştir. Normalleşme takvimini hayata geçirmemizle birlikte üretim, ticaret ve turizm yeniden canlanmaya başladı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Objektifliğini ve inandırıcılığını yitirmiş kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerini nazar-ı dikkate almıyoruz." dedi.

"İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır"
"İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aşırı finanslaşma toplumsal ve insani maliyetlerin dikkate alınmadığı sadece rant kaygısıyla hareket eden obez bir ekonomik model ortaya çıkarmıştır. Uzun vadeli büyük altyapı yatırımlarının finansmanı için sukuk gibi ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması gerekiyor."  

"İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz"
Erdoğan, "Kıtaların ve kültürlerin kavşağında yer alan İstanbul'umuzu İslami finans ve ekonominin de merkezi yapmayı hedefliyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...