Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2021 14:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan THK tartışmasına son noktayı koydu: Uçak falan yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan THK tartışmasına ilişkin, "THK'nin elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok." ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan THK tartışmasına son noktayı koydu: Uçak falan yok
erdoğan,yanğın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor." ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme çalışmalarına ilişkin Erdoğan, "THK'nin elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok. 45 helikopter ile ve bunlar fonksiyonel helikopterler, bunlarla çalışıyoruz. İnsansız hava araçlarımızla bölgelerin durumunu sürekli inceliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıkmış vaziyette. Bu uçaklardan Rusya'dan ve Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. 1140 noktada orman yangınlarıyla şu anda mücadele devam ediliyor. 28-30 Temmuz'da 71 orman yangını ne yazık ki çıkmış vaziyette, 57'si kontrol altına alındı, 14 orman yangınını kontrol altına alınma çalışması devam ediyor."

Orman yangınlarından etkilenen hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar, onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz."

SALGINLA MÜCADELE

Açıklamasında Kovid-19 ile mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 72 milyon doz aşı yapmış vaziyetteyiz." diye konuştu.

"Biz değişik zamanlarda değişk tedbirler açıkladık. Biz hapis hayatı mı yaşayacağız, ne kadar devam edecek... Dünyanın değişik yerlerinde bu oldu. Şu anda en sağlıklı şekilde bu mücadeleyi nasıl sürdürürüz devam edeceğiz. Hastane konusunda sıkıntı yok, bu konuda çok aktif bir durumdayız. Bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi. Bunu lehimize çevirmeliyiz. Bütün tedbirlerimizi alıyoruz, normalleşmeyi hızlandırmanın mücadelesinde olacağız. İlk kabine toplantısında konuşacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...