Tgrt Haber
26 Ocak 2019 23:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! İkinci seferberlik yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fırsatçıların ürünleri vatandaşa yüksek fiyattan satmasına tepki göstererek belediye başkanlarına bunları hesaba çekin talimatı verdi. Yeni bir seferberliğin müjdesini veren Erdoğan, oda ve borsaların toplam 2.5 milyon kişiyi istihdam sağlayacağı yönünde söz verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! İkinci seferberlik yolda
cumhurbaşkanı erdoğan,seferberlik,istihdam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İl Teşkilatı'nın yemeğinde konuşma yaptı. İkinci seferberliğin müjdesini veren Erdoğan, "fırsatçılara karşı hazırlıklarımız var. Bunun adı ticaret değil bunun adı para kazanma değil bunun adı olsa olsa fırsatçılıktır ya kaliteli tefeciliktir. Hatta ülkeye ve millete ihanettir” dedi.

Yeni bir seferberlik müjdesi 
Türkiye'deki oda ve borsa temsilcileri ile yaptığı toplantıda yeni bir seferberlik başlattığını belirten Erdoğan, oda ve borsaların toplam 2.5 milyon kişiyi istihdam sağlayacağı yönünde söz verdiğini ifade etti. Erdoğan, "Türkiye’deki odalarımız ve borsalarımız inşallah daha da artacak ben bunu da inanıyorum daha da artacak sanayimiz de güveniyorum. Odalarımıza dostlarımıza güveniyorum. Evelallah biz biriz beraberiz kardeşiz yolculuğumuzda böyle devam ettirecek şimdi hem kaydımızı telafi etmek hem de atılım hamlemizi başlatmak için yeni bir seferberlik ilan ediyoruz sanayici esnaf ve çiftçiler ihraç teşvikler destekler ve muafiyetler veriyoruz. Yurtdışından ülkemizde yatırım yapmak isteyenlere kapılarını sonuçta kadar aştık hem batı ülkelerinde hem Ortadoğu’da körfezden hem Orta Asya’dan hem uzak doğudan çok ciddi bir yatırımcı ilgisi var” dedi. 

Belediye başkanlarına market ve pazar çağrısı 
Erdoğan, belediye başkanlarına market ile çarşı pazarda yüksek rakama satış yapanları hesaba çekmesini isteyerek, "Dolar düştü mü, borsa yükseldi mi, buyurun. Şimdi marketlere bakıyoruz çarşıya pazara bakıyoruz. Maalesef çarşı pazarda marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra araçlar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar tutmuyor. Buradaki belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Bu tür fiyatları artıranları hesaba çekmeniz lazım bunları silkelemeniz lazım benim vatandaşıma bu şekilde bu fiyatlarda mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var ve bu uygulamayı da yapacağız kimse kusura bakmasın bunun adı ticaret değil bunun adı para kazanma değil bunun adı olsa olsa fırsatçılıktır ya kaliteli tefeciliktir. Hatta ülkeye ve millete ihanettir” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...