Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2022 20:42 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 21:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ek zam müjdesi: NATO zirvesinden sonra oranı açıklayacağız

Son dakika haberi: Bugün saat 15.30'da toplanan Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret için tarih verdi. Erdoğan, NATO zirvesi dönüşünden sonra miktarı açıklayacaklarını ifade etti. Öte yandan memur maaşlarının 8 Temmuz'da zamlı olarak yatırılacağını söyleyen Erdoğan, yaşlı ve engelli aylıklarının da bayram öncesi yatırılacağını bildirdi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ek zam müjdesi: NATO zirvesinden sonra oranı açıklayacağız
cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, asgari ücret için talimat verdiğini söyleyerek, NATO zirvesi dönüşü miktarı açıklayacağını bildirdi. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI MÜJDESİ

Erdoğan, asgari ücrete zam yapılacağı müjdesini vererek, kamu çalışanları ve emeklilere enflasyon farkının verileceğini açıkladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedik. Bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek yöntem geliştirecektir. Yapılan artışın isdihdamda olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. En kısa sürede bu konuda müjdeli haberi işçi ve emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz.

"ÇALIŞANIMIZIN VE EMEKLİMİZİN EZİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Kamu çalışanları ve emeklilerimize enflasyon farklarını zaten vereceğiz. 13,7 milyon emeklimizin bu çalışmanın tamamını kapsadığının altını çizmek istiyorum. Hiçbir çalışan ve emeklimizin hayat pahalılığın altında ezilmesine müsaade etmemekteyiz. Detaylarını bilahare açıklayacağımız bu artışların şimdiden çalışanlarımıza ve emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışma Bakanım süratle Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile biraraya gelip çalışmalarını bitirecekler, ardından NATO görüşmelerinden döner dönmez tüm işçi ve emeklilerimizle bunu paylaşma imkanını bulacağız.

"MEMUR MAAŞLARI 8 TEMMUZ'DA YATACAK"

Başkan Erdoğan ayırca, Temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödeneceğini açıkladı.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...