Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 13:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TCMB'nin kritik kararı öncesi faiz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Merkez Bankası'nın yarın ki kararı öncesi faiz mesajı geldi. Erdoğan, "Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TCMB'nin kritik kararı öncesi faiz mesajı
TCMB,merkez bankası,faiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete ilişkin dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranları zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleyeceğiz. Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biraz daha metanetle, fazla gayretle bu süreci zaferle sonuçlandırmamızın önünde hiçbir engel yoktur” dedi.

“ONLAR SIKINTIYA GİRECEK, BİZ FERAHLAYACAĞIZ”

“Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değildir. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız” diyen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yarınki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde faizlere ilişkin mesaj verdi.

“FAİZE MİLLETİMİZİ EZDİRMEYİZ”

“Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...