Tgrt Haber
31 May 2022 15:15 - Güncelleme : 31 May 2022 16:51

Çuvalı 400 TL'ye çıkacak: Unun fiyatını sınırlayan uygulama kalkıyor

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Ulusoy, katıldığı canlı yayında TMO'nun uyguladığı regülasyonun 31 Mayıs itibarıyla son bulduğunu açıkladı. Buna göre, 25 kg ağırlığındaki birim çuvalı 260 TL olan unun 31 Mayıs’tan sonra ortalama olarak 400 TL civarına çıkacak.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Çuvalı 400 TL'ye çıkacak: Unun fiyatını sınırlayan uygulama kalkıyor
un,tmo

Tahıl başta olmak üzere gıda krizi kapıdayken tartışmaya neden olacak bir açıklama da un sektöründen geldi. Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy TMO'nun ekmek fiyatını frenleyen uygulamasının bittiğini açıkladı.

Uluoy, 25 kg ağırlığındaki çuvalla birimlenen ve 260 TL olan unun 31 Mayıs’tan sonra ortalama olarak 400 TL civarına çıkacağını söylerken Günhan Ulusoy, TMO’nun regülasyonun son bulması ile fiyatlarda artış olacağını belirtti.

400 TL’YE ÇIKMASI AN MESELESİ

Mevcut piyasa fiyatları göz önüne alındığında unun daha pahalanacağını bildiren Günhan Ulusoy, “Toprak Mahsulleri Ofisi‘nden tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhüt bugün itibarıyla son buluyor. Yani, 31 Mayıs itibarıyla un sanayicilerinin bu ürünleri 260 TL eden satma taahhüdü son buluyor. TMO’nun yaptığı açıklamalar ve piyasa oyuncularının da beklentisi sezonda böyle bir uygulama olmayacağı yönünde.” diye konuştu.

Eren Günhan Ulusoy “Ton başına 3600 TL’lik fiyatta 260 TL’ye denk gelen un çuvalı, hesaplamalarımıza göre kabaca 400 TL'ye çıkacak.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, DÜNYA KRİZİNE ÇÖZÜM ARIYOR

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması sonucunda Karadeniz’de limanlarda demirli kalarak dünyaya dağıtımı gerçekleşmeyen tahıl başta olmak üzere gıda ham maddesi yüklü gemilerin hareketi Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında olabilecek bir anlaşmaya bağlı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya ve Ukrayna liderleri arasında yürütülen telefon trafiği sonucunda Boğazlar’ın merkezinde olduğu bir koridorun açılması gündemde.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...