Tgrt Haber
23 Aralık 2021 14:52

Dacia güncel fiyat listesi ve araba fiyatlarında son durum nedir? Araba fiyatları düştü mü, düşecek mi?

"Doların düşmesi ile birlikte, araba almak isteyen binlerce vatandaş, araba fiyatları düştü mü, düşecek mi? Dolar düştü, araba fiyatları neden düşmüyor?" sorularının cevabını merak ediyor. Araba markalarının güncel listeleri yenilenmeye devam ederken; Dacia araba fiyatları, Dacia güncel fiyat listesi ise sorgulanmaya devam ediyor. Dacia sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında son durum nedir, 2021 Dacia kaç para? Haberimizde...

Dacia güncel fiyat listesi ve araba fiyatlarında son durum nedir? Araba fiyatları düştü mü, düşecek mi?
araba,dacia,dolar,araba fiyatları,güncel araba fiyatları,otomobil fiyatları

Dacia güncel fiyat listesi binlerce vatandaş tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Dolar ile birlikte düşmesi ve güncellenmesi beklenen otomobil fiyatlarına dair son dakika gelişmeleri ise merak ediliyor. Sıfır ve ikinci el Dacia fiyatları düşecek mi? Araba almak için doğru zaman nedir? Dolardaki düşüş araba fiyatlarını nasıl etkileyecek, 2021 ve 2022 araba fiyatlarında son durum nedir, hangi arabaların fiyatları düştü? İşte, 2021-2022 Dacia güncel fiyat listesi...

Dacia güncel fiyat listesi ve araba fiyatlarında son durum nedir? Araba fiyatları düştü mü, düşecek mi?

DACIA GÜNCEL ARABA (OTOMOBİL) FİYAT LİSTESİ

Yeni Dacia Duster modelleri 325.900 TL'den başlayan fiyatlarla piyasaya sunuluyor. İşte, Dacia arabalarda son fiyatlar..

  •  Yeni Duster Comfort 1.3 Turbo 150 bg 4×4 - 369.900 TL
  • Yeni Dacia Sandero, Prestige 1.0 Turbo X-tronic 90 bg - 324.000 TL
  • Yeni Sandero Stepway 264.000 TL 
  • 7 koltuklu Dacia Lodgy 371.000 TL
  • Dacia güncel fiyat listesi ve araba fiyatlarında son durum nedir? Araba fiyatları düştü mü, düşecek mi?Dacia güncel fiyat listesi ve araba fiyatlarında son durum nedir? Araba fiyatları düştü mü, düşecek mi?Dacia güncel fiyat listesi ve araba fiyatlarında son durum nedir? Araba fiyatları düştü mü, düşecek mi?

DACIA ARABA FİYATLARI NE KADAR İNDİ?

Dacia Sandero'nun fiyatı kısa süre önce 444.900 TL'ye çıkmıştı, şu an fiyat listesinde ise 357.900 TL olarak alıcısı ile buluşuyor. Sandero Stepway'in başlangıç fiyatı da 428.000 TL'den 336.000 TL'ye gerilemiş durumda. 

Araba fiyatlarındaki bu düşüş otomobil sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürecek gibi görünüyor fakat araç fiyatları düşse de bayilerde araç bulmak şu an için oldukça zor gibi görünüyor. Özete, son dönemde, aslında bayilerde olmayan araçların fiyatlarında iniş ve çıkışlar yaşanıyor. 

HANGİ ARABA MARKALARINDA FİYATLAR DÜŞTÜ

Dolar kurundaki düşüşle birlikte, otomobil üreticileri de harekete geçti. Firmalar, sırayla internet sitelerinde  fiyat listesi sayfalarını güncellemeye alarak, sayfaya “Fiyatlarımız güncelleniyor” ibaresini koydu. Renault ve Dacia, web sayfalarında güncellemeye giderek değişim için harekete geçti. Akabinde; BMW, Land Rover, Mini Cooper, Hyundai ve Citroen de güncelleme yapan firmalar oldu. Volkswagen ve Toyota ise fiyatlarında henüz herhangi bir değişim yapmadı. 

Dacia güncel fiyat listesi ve araba fiyatlarında son durum nedir? Araba fiyatları düştü mü, düşecek mi?

DOLAR İLE BİRLİKTE ARABA FİYATLARI DA DÜŞECEK Mİ, NEDEN DÜŞMÜYOR?

Dolarda yaşanan düşüş ile birlikte, binlerce vatandaş, araba fiyatlarında ne kadar düşüş yaşanacağını merak ediyordu. Süreç içinde otomobil fiyatlarında düşüş yaşansa da, araba bulmakta güçlük yaşayan araç sahibi adayları için Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç açıklama yaptı ve araç fiyatlarındaki son durumu şu sözlerle ifade etti:

"Bir hafta içerisinde otomobil piyasasında yaşanan düşüşleri vatandaş görmeye başlar. Benim tahminim ilk etapta 20 bin lira veya 25 bin liralık bir düşüşün yaşanacağı. Bu durum ikinci el araçlara da yansır. Kurun düşüşü satışları da olumlu etkileyecektir. Dolar ve euronun geri gelmesi ÖTV oranlarının da düşmesi anlamına geliyor. Otomatik olarak araç fiyatları da geri gelecek. Bazı markalar araç fiyatlarını güncellemeye başladı."

ARABA ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN NEDİR?

MASFED Başkanı Aydın Özkoç, "ne zaman araba alınabilir?" sorusunun cevabını şu sözlerle verdi:

 "Çip krizi ve Covid-19 salgınında üretimde sıkıntılar yaşandı. Bundan dolayı arz talebi dengeleyemedi ve bu sebeple fiyat artışı yaşandı.o yüzden tamamen piyasaların oturması ve düşmesi muhtemelen 2022'nin 6. ayını bulur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...