Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2021 09:45

Dalında 1,5 lira olan elma manavda 6 lira

Türkiye'nin elma deposu kentlerinden Amasya’da çeşidine göre dalında 1,5 liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Bu lezzetli meyve market ve manavlarda kilosu 5 ile 6 liradan satışa sunuluyor. Üretici aracıların kazanmasından şiakyetçi.

Dalında 1,5 lira olan elma manavda 6 lira
Amasya,,elma,,aracı,,üretici,,tarım,

Bu yıl üretimin bol olduğu tarım şehri Amasya'nın verimli bahçelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine göre 35 bin tonun üstünde rekolte bekleniyor.

Günün erken saatlerinden itibaren bahçelerin yolunu tutarak elma toplayan Amasyalı çiftçiler yere düşenleri de ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor. Yerden toplanıp kilosu 75 kuruştan satılan elmalar fabrikalara ulaştırılarak meyve suyuna dönüştürülüyor.

BİZDEN ÇOK ARACILAR KAZANIYOR

Ürettikleri elmaların kilosunu yaklaşık 15 yıldır 1 ile 2 liradan sattıklarını belirterek yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını isteyen Bekir Karaoğlu, “Gübre, mazot, ilaç fiyatları sürekli artıyor. Ama elma fiyatları aynı. Bizden çok aracılar kazanıyor. Marketlerde en aşağı 4 lira, 5 liradan satılıyor. İstanbul’da en aşağı 10 liradır” dedi.

Dalında 1,5 lira olan elma manavda 6 lira

ELMANIN KİLOSU DALINDA 1,5 LİRA

Ürünlerini yetiştirmek için büyük çaba sarf ederken karşılığını yeterince alamadıklarından yakınan Ümit Damatoğlu da “Elmanın kilosu dalında 1,5 lira. Markette 5 lira, 6 lira” diye konuştu.

SAĞLAMI KASAYA, SAKATI FABRİKAYA

Yere düşen elmaları toplayıp kilosu 75 kuruştan satan üreticilerden Hayri Kabakçı “Bu yıl elmamız çok bol. Sağlamı kasaya, sakatı fabrikaya. Elimizden geldiği kadar boşa vermemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Dalında 1,5 lira olan elma manavda 6 lira

20 TONDAN FAZLA ÜRÜN TOPLADIK

Bu yıl verimin çok güzel olduğunu anlatan Sevgi Kömürcü şöyle konuştu: “Elma Amasya’nın can damarı. Amasya denince akla misket elma geliyor. Verim çok güzel. Biz bahçemizde 20 tondan fazla ürün topladık.”

Dalında 1,5 lira olan elma manavda 6 lira

Elma alım-satımı yapmasının yanı sıra soğuk hava deposu da işleten Emrah Çapkın ise “Mazot 3 lirayken biz meyveyi 1 lira 1,5 liradan satıyorduk. Şu anda mazot 7 lira. Ama biz yine aynı paralara satıyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...