Tgrt Haber
30 Eylül 2015 05:22

Davutoğlu, 'HDP'nin sandık kaygısı art niyet göstergesi'

Başbakan Davutoğlu, YSK'nın taşımalı sandık sistemi kararına ilişkin olarak HDP'lilerin tepki göstermesini değerlendirdi.

Davutoğlu, 'HDP'nin sandık kaygısı art niyet göstergesi'
başbakan davutoğlu, ahmet davutoğlu,

Başbakan Davutoğlu, YSK'nın taşımalı sandık sistemi kararına ilişkin olarak HDP'lilerin tepki göstermesini değerlendirerek, "HDP'nin bu kaygısı sandıklar konusunda duyduğu güvensizliğin işaretidir. YSK'nın kararına her parti saygı duymalı. Alınan karar, seçim güvenliği içinde her vatandaşımızın tarafsızlık içinde oyunu kullanabileceği ortamın sağlamasıdır. HDP'nin açıklaması art niyeti ortaya koyuyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York temasları kapsamında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

"Obama ve Putin ile Suriye'deki gelişmeler kapsamında görüşmeler gerçekleştirdik. İkili görüşmeler konusunda mülteciler ve Suriye konusu ana başlık konumuzu oluşturuyor.

Türkiye'nin teröre karşı operasyonlarımız konusunda uluslararası desteğin sağlanması konusunda BM zemini önemli bir imkan sağladı.
Biz her yerde kampanya yapıyoruz. Ama bazı partiler, bazı bölgelerde kampanya yapıyor. Kılıçdaroğlu'nun mektubu olumludur bu noktada.

HDP'nin sandık kaygısı, sandıklar konusunda duyduğu güvensizliğin işaretidir. YSK bunu söylüyorsa, buna her parti saygı duymalı. Alınan karar, seçim güvenliği içinde her vatandaşımızın tarafsızlık içinde oyunu kullanabileceği ortamın sağlamasıdır. HDP'nin açıklaması art niyeti ortaya koyuyor. Baskı uygulayabilecekleri bölgelerde sandıkların taşınması, HDP'nin oyunu bozar. Saygı duyması gerekir.

Bayrak konusu

Bayrak konusunu yazanların bunu bilmesi lazım; İran Cumhurbaşkanı olduğu için biz onun mekanını ziyaret ediyoruz. Fransa görüşmesinde de vardı. Bazı görüşmelerde hiç bayrak olmuyor. Biraz protokol bilen bunu mesele yapmaz. Bizim bayrağa saygımızı herkes bilir, ucuz polemik çıkarmak gülünç duruma düşürür insanı.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler devam edecek. Ayrıca son dönemde bizim de gündeme getirdiğimiz; Türkiye-Rusya-ABD mekanizması hususunda da Obama ve Putin ile görüştük. Suriye'deki soruna katkı sağlayabilecek ortak olunan noktalarda birlikte hareket etmek önemli.

Kim neyi desteklerse desteklesin, herkes mülteci konusunu ele alıyor. Bana ümit verdi buradaki ortam. Ayrıca bölgedeki terör örgütlerine ortak bir birliktelik ortamı gerekiyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...