Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2021 09:56

Delta varyantı endişesi altını dengeledi

Koronavirüsün delta varyantıyla ilgili endişeler altın fiyatlarını hafta başından bu yana dengeledi. Altın yatırımcılarının en çok merak ettiği gram altın güne 496 TL'den başlarken, çeyrek altın 809, cumhuriyet altını ise 3,336 TL'den satışa sunuldu.

Delta varyantı endişesi altını dengeledi
altın,,çeyrek altın,,gram altın,,cumhuriyet altını,

Altın fiyatları, koronavirüsün delta varyantıyla ilgili endişeler ve bazı aşıların yeni varyantlara karşı etkili olduğuna dair haberlerle dengelendi. Spot piyasada ons altının fiyatı yüzde 1,777 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Altının ons fiyatında uzun süredir devam eden sıkışmanın kırılmasıyla 1,745 doların kritik seviye olarak izleneceğini ifade eden analistler, bu seviyenin altına inilmesi halinde 1,720 doların destek, üzerine çıkılması durumunda ise 1,760 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

ALTIN YATIRIMCILARI BEKLEYİŞTE

Yatırımcılar IMF'nin Fed'in faiz patikasıyla ilgili yorumu sonrasında bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanırken, gram altın da küresel altın fiyatlarını takip ediyor.

Son iki haftadır 500 TL civarında dalgalı bir seyir izleyen gram altın cuma günü 496 TL’den satışa sunuluyor.

Altın yatırımcısının en çok merak ettiği çeyrek altının alış fiyatı 790, satış fiyatı ise 809 TL oldu. Cumhuriyet altını ise 3,286’den alınıp, 3,336 TL’den satışı gerçekleştiriliyor.

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...