Tgrt Haber
02 Haziran 2022 09:45 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 10:36

Besicileri sevindiren karar geldi: Destek uzatıldı, kırmızı et piyasasını frenleyecek

Sığır yetiştiricilerine verilen desteğin süresi uzatıldı. Kırmızı ette piyasanın düzenlenmesini amaçlayan uygulama Cumhurbaşkanı kararıyla yıl sonuna kadar devam edecek.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Besicileri sevindiren karar geldi: Destek uzatıldı, kırmızı et piyasasını frenleyecek
et,süt,yem

Besiciliğe, tahıl krizi riskinin baskıladığı ortamda zor günler geçirirken iyi bir haber Et ve Süt Kurumundan geldi. Yem fiyatları nedeniyle sarsılan hayvancılıkla geçim sürdüren vatandaşlara sığır başına 2 bin 500 TL desteğin devam etmesi kararlaştırıldı.

Tüketicilere ucuz et sağlanması, besici ve tüketicinin korunması, piyasada oluşan fiyat dalgalanmalarının önlenmesi amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yetiştiricilere verilen sığır başına 2 bin 500 liralık desteğin süresi yıl sonuna kadar uzatıldı.

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA

Et Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Karar'da Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ramazan ayını kapsayan 2 Nisan-1 Mayıs dönemine yönelik destekleme uygulamasında değişikliğe gidilerek, düzenlemedeki "2022 yılı ramazan ayı için" ibaresi kaldırıldı. Böylece, 2 Nisan'dan itibaren geçerli düzenlemeyle destekleme uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek.

Uygulamayla tüketicilere ucuz et sağlanması, besici ve tüketicinin korunması, piyasada oluşan fiyat dalgalanmalarının önlenmesi hedefleniyor. ESK, yetiştiricilere sığır başına 2 bin 500 lira destek sağlıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...