Tgrt Haber
15 Eylül 2021 10:35

Dev bankadan dolar tahmini: Yakında yükselecek

Dolar bugün 8,44 seviyesinde hareket ederken, analistler kurda hafif bir yukarı yönlü eğilim olduğunu ama 8,50 seviyesinin aşılamaması durumunda yükselişin sınırlı kalacağı ifade etti. Öte yandan İngiliz banka devi HSBC, dolarda küresel ekonomik büyümede yavaşlama ve Fed’in beklenen normalleşme süreci ile önümüzdeki dönemde kademeli olarak yükseliş beklediklerini açıkladı.

Dev bankadan dolar tahmini: Yakında yükselecek
DOLAR,euro,döviz,Türk lirası

ABD'de dün açıklanan enflasyon yüzde 5'in üzerindeki seyrini sürdürüyor. Beklentilere paralel gelen enflasyon verisi ardından gün içinde 8,47 seviyesini göre dolar kuru veri sonrası 8,43 TL'den işlem gördü.

Hafta başından bu yana 8,40 TL seviyesi üzerinde tutunan dolar/TL gün içinde yukarı yönlü hareketleri denese de güçlü bir duruş sergileyemiyor. Kur 8,40 – 8,50 arasındaki fiyatlanmasına devam ediyor. Dün günü 8,45’ten kapatan dolar/TL haftanın ortasında 8,44 liradan değerleniyor. ABD enflasyonu sonrasında 10 liranın üstünü test eden euro ise bugün 9,98 liradan işlem görüyor.

Analistler kurda hafif bir yukarı yönlü eğilim olduğunu ama 8,50 seviyesinin aşılamaması durumunda yükselişin sınırlı kalacağı ifade ettiler.

SBC: ABD DOLARI KADEMELİ OLARAK DEĞER KAZANACAK

İngiliz bankacılık devi HSBC gelecek çeyreklerde dolaın kademeli olarak değer kazanmasını bekliyor. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda Delta varyantının ABD ekonomisine yaptığı etkinin Fed’in varlık alımlarını azaltma sürecinde ertelemeye gidebileceği fikrini desteklediği kaydedildi. Ancak muhtemel bu ertelemenin geçici olacağı öngörüldü.

Dolarda küresel ekonomik büyümede yavaşlama ve Fed’in beklenen normalleşme süreci ile önümüzdeki dönemde kademeli olarak yükseliş beklediğini kaydeden HSBC, delta varyantının yayılma sürecinin zirve yapmasının ardından Fed’in muhtemelen normalleşme patikasına geri döneceğini tahmin etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...