Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 15:47

Dijital para çıkaracak üçüncü ülke Nijerya oldu

Dijital para için Çin ve Hindistan'dan sonra Nijerya'dan da hamle geldi. Merkez Bankası, dijital para çıkarmak üzere blockchain ve ödeme startupı Bitt Inc. ile iş birliğine gitti. Buna göre ülkenin resmi dijital para birimi olacak eNaira'nın bu sene sonuna kadar hizmete sunulması planlanıyor.

Dijital para çıkaracak üçüncü ülke Nijerya oldu
Nijerya,dijital para,kripto para

Kripto para piyasası 2 trilyon doları aşarken, ülkeler de geleceğe yönelik dijital para hamlelerine başladı. Tüm dünyada merkez bankası dijital para birimi yarışının rüzgârı eserken Çin, yarışı önde götüren birkaç ülkeden biri oldu ve Dijital Yuan'ı piyasaya sürdü. Hatta geçtiğimiz gün Dijital Yuan ilk defa vadeli işlem piyasasında kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan Merkez Bankası’ndan da dijital para için hamle gelmiş, Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, ülkenin aralık ayına kadar dijital rupi denemelerine başlayabileceğini söylemişti.

E-NAIRA GELİYOR

Dijital para için adım atan üçüncü ülke ise Nijerya oldu. Merkez Bankası, dijital para çıkarmak üzere blockchain ve ödeme startupı Bitt Inc. ile iş birliğine gitti. Buna göre ülkenin resmi dijital para birimi olacak eNaira'nın bu sene sonuna kadar hizmete sunulması planlanıyor.

Dijital paranın ticarete katkıda bulunacağını söyleyen Nijerya Merkez Bankası Başkanı Godwin Emefiele, yurt dışında yaşayan Nijeryalıların daha fazla para yollamasına yol açacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...