Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Şubat 2014 10:53

'Dijital rehber' uygulaması, gelirlerini rekor düzeyde arttırdı

Çok sayıda önemli müze ile tarihi mekanda hizmet veren 'dijital rehber' uygulaması, müzelerin gelirlerini rekor düzeyde arttırdı.

'Dijital rehber' uygulaması, gelirlerini rekor düzeyde arttırdı
Dijital rehber uygulaması, gelirlerini arttırdı, kültür ve turizm bakanlığı,

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerinde turistlere mekan ve eserler hakkında farklı dillerde bilgi sunan dijital rehber hizmeti,ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor. 2007 yılında Topkapı Sarayı Müzesi ve Efes Örenyerinde kullanılan sesli rehberlik sistemi, bugüne kadar hiçbir kamu kaynağı kullanılmaksızın 14 müze ve 3 örenyerinde, toplam 17 ayrı noktada daha faaliyete geçirildi. İlk yıl 35 bin 383 lira gelir getiren hizmet, 2013 yılı sonunda rekor bir yükselişle yaklaşık 5 milyon liraya çıktı. Hem gelirleri hem de ziyaretçi sayılarının artmasını sağlayan dijital rehberlerin önümüzdeki dönemde diğer müze ve örenyerlerinde de kullanılması planlanıyor.
Müzeyi ziyaret eden yerli veya yabancı turistlerin belirli bir ücret karşılığında müze girişindeki gişeden kiralayabildikleri dijital rehber, farklı lisanlarda sunum yapabiliyor. İçeriğinde müze ve ören yerlerine ilişkin bilgi bankasının yer aldığı dijital rehberleri herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın müze içinde oldukları sürece kullanabiliyor ve müzeden ayrılırken iade ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...