Tgrt Haber
28 Nisan 2015 10:08

Dikkat, 5 yılda 5 kat yatırım yapacak

Dünyada hızla payını yükselten reçetesiz ilaç pazarı bu alanda büyümek isteyen şirketleri de nüfusun ve harcama oranlarının yüksek olduğu Türkiye'ye çekiyor.

Dikkat, 5 yılda 5 kat yatırım yapacak
yatırım,türkiye,reçetesiz ilaç,

Bu şirketlerden birisi de Merck. OTC de denen ve tüketicilerin eczanelerden, süpermarketlerden veya diğer perakende mağazalardan ya da internet üzerinden reçetesiz alabildikleri ürünler konusunda Türkiye'ye 5 yılda 5 kat yatırım yapacaklarını dile getiren Merck CMO'su Atilla Cansun, "5 yılda yüzde 30 pazar payı ve 20 milyon euro ciro hedefliyoruz" dedi. Türkiye'nin önemli 10 ülkeden biri olarak görüldüğünü söyleyen Cansun, pazar paylarının büyümesi ile birlikte Merck'ün Avusturya, Endonezya ve Brezilya'dan sonra önümüzdeki dönemde Türkiye'de de bir üretim üssü kurabileceğini ifade etti. 
PAZAR 2 MİLYAR DOLARA ULAŞTI 
Türkiye'de 'Reçetesiz Satılabilen İlaçlar' pazarının büyüklüğü yaklaşık 2 milyar dolar yani reçeteli ilaç pazarının neredeyse dörtte biri. Cansun "Biz seçim sonrası Türkiye'nin siyasi ve ekonomik yapısında bir değişiklik beklemiyoruz. Türkiye'ye güvenimiz tam. İstikrar öngörüsüyle hareket ediyoruz" dedi. 

10 KİŞİDEN SEKİZİ REÇETESİZ İLAÇ KULLANIYOR

Dünyada OTC pazarının 2015'te 92 milyar doları geçmesi bekleniyor. Bu rakamın 5 yıl içinde yüzde 50 artacağı öngörülüyor. Consumer Healthcare Products Association'ın yedi Avrupa ülkesinde yaptığı araştırmaya göre reçetesiz ilaç kullanımı yılda 11.5 milyar eurodan fazla tasarruf sağlayabiliyor. Araştırmalar yetişkinlerin yüzde 81'inin ufak rahatsızlıklar karşısında ilk olarak reçetesiz ilaçları kullandıklarını gösteriyor. Balık yağları, prebiyotik multivitaminler, kadın sağlığı için destekleyici gibi ürünlere eğilim de gün geçtikçe artıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...