Tgrt Haber
06 Ağustos 2015 10:21

Dikkat, altın o tarihte düşecek

Dünya piyasalarındaki gelişmelerle onsu bin 90 dolara kadar gerileyen altındaki düşüş, artan talepten dolayı Türkiye'deki çeyrek altın fiyatına yansımadı. Altının eylül ayında küçük de olsa düşüş göstermesi bekleniyor.

Dikkat, altın o tarihte düşecek
altın,altın fiyatları,çeyrek altın,

Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Altının onsu bin 90 dolar seviyesinde. Gram altın 102 liradan 95-96 lira seviyelerine geriledi. 6-7 liralık düşüş, düğün sezonu ve yoğun talep olması nedeniyle çeyrek altına yansımadı. Şu anda 165-167 liraya satılan çeyrek altının normalde 160 lira olması gerekiyordu. Esnaf bu farkı prim olarak yansıtıyor" dedi. 
ESNAFIN DA İŞİNE YARADI
Gülsoy, fiyat düşüklüğünün yoğun döneme denk gelmesi nedeniyle bazı ziynet eşyalarına yansıtılmadığını, esnafın bu şekilde durgun geçen dönemlerdeki zararı kapatmaya çalıştığını kaydetti. 
EYLÜLDE YİNE DURULUR
Eylülden itibaren altın piyasasının da yeniden durağanlaşacağını dile getiren Gülsoy, bu tarihten itibaren çeyrek altında küçük de olsa düşüş olabileceğine dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...