Tgrt Haber
28 Kasım 2022 15:25 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 15:39

Dikkat! Emlak vergisi için son gün geliyor, süreyi geçiren cezalı ödeyecek

Emlak vergisi 2.Taksit ödemeleri son güne yaklaşıldı. Ev, arsa ya da arazisi olanlar 30 Kasım 2022’ye kadar vergilerini ödemekle yükümlü. Ödeme yapmayanları ise yüzde 1,6 oranında faizle vergilerini cezalı olarak ödüyor.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
Dikkat! Emlak vergisi için son gün geliyor, süreyi geçiren cezalı ödeyecek
emlak vergisi,emlak vergisi ödeme,emlak vergisi son gün

2022 Emlak Vergisi için son ödeme gününe az bir süre kaldı. Ödemelerini yapamayanlar ise son ödeme tarihini geçirmeleri halinde vergilerini cezalı olarak ödeyecekler. İlk emlak vergisi taksitleri 1 Mart tarihinde ödendi. 

EMLAK VERGİSİ SON GÜN NE ZAMAN?

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart’ta başlayıp, 31 Mayıs tarihinde son buldu. 2. ödemeler ise 1 Kasım tarihinde başladı. Bu yıl son ödeme tarihi 30 Kasım’da sona erecek. Bu yıl içinde gayrimenkulünü elinden çıkarmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlü.  

KİMLER ÖDEME YAPMAKLA YÜKÜMLÜ?

2021 yılında gayrimenkul satın alan ve elden çıkarmayan vatandaşlar bu vergiyi ödemekle yükümlü. Yeni ev satın alanlar evin bulunduğu ilçenin belediyesine bildirim yapmak zorunda. Satın alma işleminin yapıldığı tarihten yıl sonuna kadar bildirim yapma zorunluluğu bulunuyor. Bu sene içinde gayrimenkulünü elden çıkaranlar ise gelecek yıl ödeme yapmayacak. 

ÖDEMEYENE GECİKME CEZASI

Emlak vergisini zamanında ödemeyenler ise cezalı olarak ödemek zorunda kalacak. İkinci taksidi zamanında yatırmayan vatandaşlar yüzde 1.6 oranında faiz ile ödeme  yapmak zorunda kalacak. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...