Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Kasım 2016 12:34

Dikkat, gram altın 3 ayın zirvesine çıktı

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle yaklaşık 3 ayın en yüksek seviyesi olan 129,8 liraya çıktı.

Dikkat, gram altın 3 ayın zirvesine çıktı
gram altın,altın ne kadar,altın fiyatları,altın kaç para,

Küresel piyasalar, gelecek hafta gerçekleştirilecek ABD başkanlık  seçimine ilişkin belirsizliklere bağlı olarak negatif bir seyir izlerken,  yatırımcıların güvenli liman arayışlarının artması altının ons fiyatının 4  haftanın en yüksek seviyesi olan 1.295 dolara kadar çıkmasına neden oldu.
Altının ons fiyatındaki artış ve yurt içinde dolar kurundaki  yükselişin etkisiyle bugün 5 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 129,8  lirayı gören gram altın, saat 10.50 itibarıyla 129,5 liradan işlem görüyor. Şu  dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 213 lira, Cumhuriyet altını 868 liradan satılıyor.
Analistler, ABD başkanlık seçimine ilişkin anket sonuçları ile haber  ve açıklamaların takip edileceğini belirterek, ayrıca ABD'de dün başlayan ve  kararları bugün saat 21.00'de açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa  Komitesi (FOMC) toplantısının da  piyasaların odak noktasında yer yer aldığını  kaydediyor.
FOMC'nin 8 Kasım Salı günü yapılacak başkanlık seçimi nedeniyle bu ay  faiz artırmaması beklenirken, toplantının sonuç bildirisinde faizlerin aralık  ayında artırılacağına ilişkin net ifadeler yer alabileceği tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...