Tgrt Haber
03 Şubat 2018 15:58

Diş fırçaları 3 yıl boyunca korunacak

Takma damak fırçaları dahil diş fırçaları ithalatında 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanacak. Ek mali yükümlülük adet başına birinci dönem için 0,23 dolar, ikinci dönem için 0,22 dolar, üçüncü dönem için ise 0,21 dolar olarak belirlendi.

Diş fırçaları 3 yıl boyunca korunacak
diş fırçası,,ekonomi,

Ekonomi Bakanlığının, "Diş Fırçası İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararı"nın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, karar Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması ekinde yer alan Korunma Tedbirleri Anlaşması ve Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan İthalatta Korunma Önlemleri Hakkında Karar çerçevesinde, diş fırçaları ithalatında yürütülen korunma önlemi soruşturması sonucunda, alınan korunma önlemine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

ADET BAŞINA 0,23 DOLAR

Tamamlanan soruşturma sonucunda, takma damak fırçaları dahil diş fırçaları ithalatında, 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanmasına karar verildi. Ek mali yükümlülük adet başına birinci dönem için 0,23 dolar, ikinci dönem için 0,22 dolar, üçüncü dönem için ise 0,21 dolar olarak belirlendi.

Afganistan, Angola, Arnavutluk, Bangladeş, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Benin, Bolivya, Bosna Hersek, Burkina Faso, Burundi, Bütan, Cape Verde, Cibuti, Cook Adaları, Çad, Ekvatoryal Gine, Endonezya, Eritre, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Gambiya, Gana, Gine, Gine-Bissau, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Kamboçya, Karadağ, Kenya, Kırgızistan, Kiribati, Komor, Kongo, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kosova, Laos, Lesotho, Liberya, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Malezya, Mısır, Mikronezya, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Morityus, Mozambik, Myanmar (Burma), Nauru, Nepal, Nijer, Nijerya, Niue, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Paraguay, Ruanda, Samoa, Sao Torne ve Principe, Senegal, Sırbistan, Sierra Leone, Solomon Adaları, Somali, Sri Lanka, Sudan, Svaziland, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Timor-Leste, Togo, Tonga, Tunus, Tuvalu, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Vanuatu, Yemen, Zambiya ve gümrük bölgelerinde, söz konusu eşyanın korunma önlemi uygulamasından muaf tutulması amacıyla tarife kontenjanı açıldı.

Tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her dönemde, ekte yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 6 milyon 289 bin 963 adet olarak tespit edildi. Ancak her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 2 milyon 96 bin 654 adedi geçemeyecek. Tarife kontenjanı kapsamındaki ithalat ancak Ekonomi Bakanlığınca (ithalat Genel Müdürlüğü) düzenlenecek ithal lisansıyla yapılacak. Diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla ek mali yükümlülükleri yerine getirmeden ithalat işlemlerini gerçekleştirenler hakkında, Dış Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde eksik ek mali yükümlülüğün iki katı para cezası uygulanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...