Tgrt Haber
19 Kasım 2021 13:01

DİSK asgari ücret talebini açıkladı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret talebini net 5 bin 200 TL olarak açıkladı. Ayrıca tüm çalışanlar için 1000 liralık iyileştirme istendi.

DİSK asgari ücret talebini açıkladı
asgari ücret,DİSK

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2022 yılı için asgari ücret talebini açıkladı.

Buna göre DİSK, 2022 yılı asgari ücret önerisini net 5 bin 200 TL olarak açıkladı. DİSK'in açıklamasında en düşük emekli aylığının da asgari ücret düzeyine çıkarılması talep edildi.

Düzenlenen basın toplantısında DİSK Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücret sürecinde bütün emek örgütlerinin ortak bir tutum alması ve ortak politikalarla asgari ücret mücadelesi yürütmesinin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede geçmiş yıllarda DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ tarafından açıklanan asgari ücrete ilişkin politikaların arkasında olduğumuzu bir kez daha açıklıyor ve bu yıl da benzer bir ortak tutumun son derece yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

BİN LİRALIK İYİLEŞTİRME TALEBİ

Ayrıca bütün çalışanlar için 1000 lira iyileştirme isteyen DİSK, "Ücretlerin asgari ücret kadar kısmı için 1000 TL tutarında vergi ve pirim indirimi sağlanmalıdır. Bu destek Hazine tarafından karşılanmalıdır.  Böylece bütün çalışanların ücretlerinde 1000 TL iyileştirme mümkün olacaktır" açıklamasını yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...