Tgrt Haber
22 Kasım 2016 16:54

Diyarbakır'da suda TÜFE zammına son

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) tarafından 15 yıldır su fiyatının her 3 ayda bir Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artırılması uygulamasına son verdi.

Diyarbakır'da suda TÜFE zammına son
diyarbakır,tüfe,zam,

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla'nın, vatandaşların beklediği hizmetlere kavuşması için başlattığı çalışmalar sürüyor.Bu kapsamda gerçekleştirilen incelemede, kapatılan Halkın Demokrasi Partisinden (HADEP) Belediye Başkanı Feridun Çelik'in görev yaptığı 2001 yılından bu yana, DİSKİ'nin aldığı karar doğrultusunda su fiyatına, yıllık zammın yanı sıra her 3 ayda bir TÜFE oranında artış uygulandığı tespit edildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Rutin zammın yanı sıra uygulanan ilave zam nedeniyle vatandaşların mağdur edilmemesi için çalışma başlatıldı.Kaymakam Atilla'nın verdiği talimat üzerine belediye meclisince alınan karar doğrultusunda, su fiyatındaki TÜFE zammı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...