Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 00:07

Doğal gaz fiyatları değişmedi

Doğal gazda ağustos ayında geçerli olacak fiyat tarifeleri belli olurken herhangi bir zam yapılmadı ve fiyat sabit tutuldu.

Doğal gaz fiyatları değişmedi
Doğal gaz,zam,fiyat

Geçtiğimiz Temmuz ayına kadar er ay yüzde 1 artış yaşanan doğalgaz fiyatlarına yüzde 12 zam yapılmıştı. Temmuz ayına ilişkin yayımlanan tarife tablosuna göre BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1783 lira 35 kuruş olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğal gaz için uygulanan fiyat yüzde 20 artışla 2 bin 60 oldu.

AĞUSTOS AYI TABLOSU YAYIMLANDI

Doğal gazda ağustos ayında geçerli olacak fiyat tarifeleri, tüm abone gruplarında sabit tutuldu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde ağustos ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira, sanayi aboneleri için ise 1783 lira 354 kuruş olarak belirlendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...