Tgrt Haber
22 Nisan 2014 15:55

Doğalgazın ucuzlayacağı tarih belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev'le yaptığı, Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ yetkililerinin de katıldığı 1 saatlik zirvede fiyat indirimi konusunda adım atıldı.

Doğalgazın ucuzlayacağı tarih belli oldu
doğalgaz,enerji bakanı taner yıldız,doğalgaz ucuzlama,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev'le yaptığı, Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ yetkililerinin de katıldığı 1 saatlik zirvede fiyat indirimi konusunda adım atıldı. Habertürk Gazetesi'nin haberine göre zirvede üç kritik konu ele alındı:
GAZSIZ KALMA RİSKİ: Rusya'nın kriz sonrası gaz fiyatını artırması nedeniyle gaz sıkıntısıyla karşı karşıya kalan Ukrayna'nın kış aylarında boru hatlarından gaz çekebileceği kaygısı masaya yatırıldı.GAZ FİYATLARINDA REVİZYON: Batı Hattı'ndan gaz ithal eden özel sektör, halen her 1000 metreküp gaz için 306 dolar ödüyor. BOTAŞ ise aynı hattan ithal edilen gaza 400-410 dolar düzeyinde para ödüyor. BOTAŞ, Gazprom'la arasında var olan alım anlaşması gereğince, 2015'te fiyatları gözden geçirecek. Fiyatın düşürülmesine kesin gözüyle bakılıyor.GAZ MİKTARININ ARTIRILMASI: Türk tarafı, Mavi Akım'dan çekilen yıllık 16 milyar metreküp doğalgazın miktarının artırılmasını istedi. Hattan, ek 2-3 milyar metreküp gazın yeni bir sözleşmeyle ithali planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...