Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2019 15:34

Doğaltaş ihracatında Hindistan atağı

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, doğal taşta ticaret heyeti organizasyonuna katılan firmaların Hindistan'da önemli bağlantılar kuracağına inandıklarını belirterek, yeni projeler ile 2019 yılında söz konusu ülkeye ihracatın artacağını kaydetti.

Doğaltaş ihracatında Hindistan atağı
hindistan,

Ege İhracatçılar Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018'de yaşanan daralmayı farklı ülkelere ihracatı artırarak kapatmayı amaçlayan doğaltaş sektörü temsilcileri, bu doğrultuda çalışmalarını Hindistan Ticaret Heyeti programı ile sürdürdü.

31 Ocak-3 Şubat'taki StoneMart 2019 Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen ticaret heyeti çalışmaları kapsamında firma ziyaretleri ve ikili iş görüşmeler gerçekleştirilecek.

Hindistan'da 8 doğaltaş ihracatçısı firma temsilcisinin katıldığı program kapsamında şirketlerin mevcut pazar payının arttırılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türk doğaltaşının tanıtılması, Hindistan pazarındaki mevcut payının artırılması adına önemli bir organizasyona imza attıklarını ifade etti.

Hindistan'a 2018'de Türkiye'nin toplam doğaltaş ihracatının 90 milyon dolar olduğunu, bu rakamın 16 milyon dolarının Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından kayıt altına alındığını aktaran Kaya, bu pazarda 2019 yılında beklenen yüzde 7 büyümeden doğaltaş ihracatçıları olarak pay almak istediklerini kaydetti.

Kaya, "Ticaret heyeti organizasyonumuza katılan firmaların Jaipur'da önemli ticari bağlantılar kurarak döneceğine inanıyoruz. Bu firmaların deneyimlerini diğer sektör paydaşlarına aktarması bir itici güç oluşturacak ve sektörün bu pazarda rekabetçi gücünü artıracak. Bu projeler ile 2019 yılında Hindistan’a olan ihracatımız artacak." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...