Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ocak 2014 15:49

Doğan Holding'ten Digitürk'e yeni teklif

Doğan TV Holding, Digitürk'ün çoğunluk paylarının alımı ile ilgili olarak revize bağlayıcı olmayan teklifini 879 milyon 450 bin dolara yükseltti.

Doğan Holding'ten Digitürk'e yeni teklif
Doğan Yayın Holding,şirketin bağlı ortaklığı,Doğan TV Holding AŞ',digituk,

Doğan Yayın Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında şirketin bağlı ortaklığı olan Doğan TV Holding AŞ'nin (Doğan TV)  "Digitürk"ün sermayesinin yüzde 53'ünü temsil eden payları için teklif tutarını yükseltmek suretiyle bağlayıcı olmayan revize teklifini ilettiğini bildirdi.Doğan TV, finansal danışmanları vasıtasıyla, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ'nin (Digitürk) Çukurova Holding AŞ'ye ait olan yüzde 53 oranındaki paylarının satın ve devir alınması amacıyla Digitürk'ün net nakit (borç) düzeyinin "sıfır" olduğu ve imtiyazlı pay bulunmadığı varsayımları altında Çukurova Holding AŞ'ye ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) teklif tutarını yükseltmek suretiyle revize bağlayıcı olmayan teklifini iletti.
"Sözkonusu revize bağlayıcı olmayan teklif tutarı, yüzde 53 hisse için 879 milyon 450 bin dolardır. Bu revize bağlayıcı olmayan teklif, Digitürk'ün yüzde 100 hissesi için 1 milyar 650 milyon dolar değere tekabül etmektedir. Anılan teklif, Doğan TV'nin Eylül 2013'te yapmış olduğu 'Ön Teklif'e göre dolar bazında yüzde 18, ilgili tarihlerin kurları üzerinden Türk lirası bazında ise yüzde 29 oranında bir artışa tekabül etmektedir. Diğer taraftan Doğan TV, Digitürk'teki hisse oranını yüzde 100'e çıkartabilmeyi de hedeflemektedir."Bu revize bağlayıcı olmayan teklifin Digitürk'ün faaliyetleri hakkında kamuya açık kaynaklarda paylaşılan limitli bilgiler ve piyasa istihbaratı doğrultusunda hazırlandığı ifade edilen açıklamada, "Doğan TV'nin Digitürk hakkındaki uzun vadeli beklentilerini ve sinerji potansiyeline olan inancını yansıtmaktadır. Bu kapsamda, revize bağlayıcı olmayan teklif, detaylı inceleme sürecinde teyit edilmesi gereken önemli varsayımlara dayanmaktadır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...