Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2021 16:48

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi 15 Aralık'ta başlıyor!

Doğu Ekspresi bileti alıp rotasını doğanın içinden Kars'a çevirmek isteyenler, bilet fiyatlarını araştırmaya başladı. Kış aylarının vazgeçilmez kaçamağı olan Doğu Ekspresi, Ankara'dan Kars'a ülkemizin bin bir güzelliği ile yolculuk yapmak isteyenleri şimdiden içine çekiyor! Peki, Doğu Ekspresi biletleri kaç para, nasıl alınır? 15 Aralık'ta hizmet vermeye başlayacak turistik Doğu Ekspresi'ne dair merak ettiğiniz her şey haberimizde!

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi 15 Aralık'ta başlıyor!
doğu ekspresi,ankara,kars,tren

Doğu Ekspresi, Ankara'dan Kars'a Türkiye'nin doğal güzelliklerini görmek ve kış aylarının tadını çıkarmak için muhteşem bir fırsat! Her yıl satılan binlerce biletlere ulaşmak ise bazen mümkün olmuyor... Pandemiyle birlikte, 28 Mart 2020'de durdurulan Doğu Ekspresi seferleri 12 Temmuz 2021 itibari ile tekrar başlayınca, havaların soğumasıyla birlikte bilet almak isteyenler de şimdiden bilet araştırmaya başladı. Yapılan son açıklamaya göre ise, 15 Aralık 2021'de turistik Doğu Ekspresi seferleri tekrar başlıyor! Peki, "Doğu Ekspresi biletleri ne kadar, nasıl alınır? Doğu Ekspresi güzergahı nereler, kaç saat sürüyor?" sorularının cevapları haberimizde...

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi 15 Aralık'ta başlıyor!

15 ARALIK'TA BAŞLIYOR!

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin 15 Aralık'ta yeniden yolcularla buluşacağını bildirdi. Turizme katkı amacıyla hayata geçirildiğini ve ilk seferi 29 Mayıs 2019'da yapılan; salgın nedeniyle seferlere Mart 2020'nin ortasından itibaren ara verildiğini hatırlatan Karaismailoğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Ankara-Kars hattındaki ilk Turistik Doğu Ekspresi Ankara'dan 15 Aralık Çarşamba, Kars'tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek. Trenler Ankara'dan çarşamba, cuma, Kars'tan cuma ve pazar günleri yola çıkacak. Karşılıklı olarak haftada iki tren işletilecek. Ankara'dan saat 15.55'te, Kars'tan 22.20'de hareket edecek Turistik Doğu Ekspresi'nin, sefer ve vagon sayısı, yolcu talebi doğrultusunda belirleniyor. Tren sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluşuyor."

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Ankara'dan yola çıkıp Kars'a varan trende huzurlu bir yolculuk yapmak isteyenler için bilet fiyatları şu şekildedir:

Doğu Ekspresi örtülü kuşetli vagon (yataklı oda) bilet fiyatı 2021

Tam: 78 TL

Öğrenci-Öğretmen: 69.50 TL

60-64 Yaş Arası: 69.50 TL

65 Yaş ve Üstü ile Çocuk (7-12 yaş): 49 TL

Doğu Ekspresi Yataklı Vagon

Yataklı Vagonlar: 480 TL

İki Kişilik Olduğunda Yatak Başına: 249,5 TL

2021 Doğu Ekspresi Normal Koltuk Fiyatı (Pulman)

Tam: 58 TL

Öğrenci: (13–26 yaş) 49,50 TL

60-64 Yaş Arası: 49,50 TL

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi 15 Aralık'ta başlıyor!

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGAHI

Doğu Ekspresi ile gezmek ve güzel bir Türkiye turu yapmak isteyenler Ankara'dan başlayarak sırayla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars'ı yakından görme imkanı buluyor.

DOĞU EKSPRESİ ÖZELLİKLERİ

Her gün Ankara- Kars- Ankara arasında sefer yapan Doğu Ekspresi; pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarında on kompartıman bulunan ve her kompartımanda 4 kişinin yolculuk yapabileceği genişlikte olan trende, çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafından verilmektedir.

Kompartımandaki koltuklar isteğe göre yatağa çevrilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır. Doğu Ekspresi'nı kış aylarında tercih edenler genelde yürüyüş grupları, fotoğraf sanatçıları, dağcılık grupları, üniversite öğrencileri, öğretmenler gibi farklı meslek gruplarıdır.

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi 15 Aralık'ta başlıyor!

Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki seferini ortalama 24 saat içerisinde tamamlamaktadır. Yemekli vagonun içerisinde kahvaltı, çorba, sıcak yiyecekler, soğuk sandviçler ve sıcak/soğuk içecekler yer almakla birlikte, yemek servisi 7/24 devam etmektedir. Anadolu'nun güzelliklerini görmek isteyenler için Doğu Ekspresi biletlerini buradan alabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...