Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Haziran 2015 13:33

Doğum yardımı için 19 günde 12 bin başvuru

Tekin Balcı, doğum yardımı uygulamasının başlamasının ardından 19 günde Türkiye genelinde yaklaşık 12 bin, Samsun’da ise 250 kişinin kuruma müracaatta bulunduğunu söyledi.

Doğum yardımı için 19 günde 12 bin başvuru
doğum yardımı,tekin balcı,

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda 15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlanan ‘Doğum Yardımı’ uygulaması ile ilgili bilgi verdi. Balcı, uygulama ile Türk vatandaşlarına, doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü çocukları içinse 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacağını söyledi.
Doğum yardımının, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen doğumlar için verileceğini dile getiren Balcı, "Bu tarihten önce doğan çocuklar bu yardımdan yararlanamayacak. Ancak yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılacak" dedi.
Balcı, doğum yardımının annenin sağ olması durumunda anneye yapılacağını, aksi takdirde babaya yapılacağını dile getirerek, "Vatandaşlarımız il Müdürlüğümüze direk olarak başvuruda bulunabilecekleri gibi ilimizde İlkadım, Atakum, Çarşamba ilçelerindeki Sosyal Hizmet Merkezleri’ne başvuruda bulunabilirler. Ayrıca bunun yanında ilçelerde uzak bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız da bakanlığımıza ait kuruluşlarımızda oluşturduğumuz birimlere de başvuru yapılabilecek. Başvuru için herhangi bir zaman sınırlaması yok. Bir hak kaybı yok. Vatandaşlarımız detaylı bilgi almak için Bakanlığımızın ücretsiz bilgi hattı olan 144 ve 183 nolu telefon numaralarını arayabilirler. Veya İl Müdürlüğümüzü arayıp bilgi isteyebilirler" diye konuştu.

Uygulama başladıktan sonra kuruma 19 günde Samsun’da 250 Türkiye genelinde ise yaklaşık 12 bin başvuru yapıldığını dile getiren Balcı, "Elimizdeki verilere göre Samsun’da geçen yıl 17 bin 600 civarında doğum gerçekleşmiştir. Bu nedenle ilimizde yıllık 17-18 bin civarında başvuru gerçekleşeceğini ön görüyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...