Tgrt Haber
03 Ocak 2022 12:39

2022 doktor maaşı ne kadar? Zamlı aile hekimi ve uzman doktor maaşları belli oldu!

Memur ve emekli maaşı üzerinde aralık ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Aralık enflasyonu 13,58 olurken yıllık enflasyon oranı ise 36,08 çıktı. Aralık ayı enflasyon rakamları ardından gözler ''Doktor maaşı ne kadar oldu? 2022 zamlı doktor maaşı ne kadar?'' sorularına çevrildi.

2022 doktor maaşı ne kadar? Zamlı aile hekimi ve uzman doktor maaşları belli oldu!
doktor,,maaş,,zam,,aralık enflasyonu,,aile hekimi,

Aralık enflasyonu ile belli olan yıllık enflasyon rakamları milyonlarca emekli ve memur zam oranlarını üzerinde etkili olacak. Aralık ayı enflasyon rakamlarının netleşmesinin ardından doktor maaşları merak konusu oldu. 2022 zamlı doktor maaşı gündeme gelirken SGK Uzmanı Özgür Kaya doktor maaşı hakkında açıklama yaptı.

2022 DOKTOR MAAŞI NE KADAR? 

Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilerin ardında yıllık enflasyon oranı belli oldu. Buna göre 2022 doktor maaşları belli oldu. Milyonlarca uzman doktor zamlı doktor maaşı hakkında arama yaparken SGK Uzmanı Özgür Kaya önemli açıklamalarda bulundu. 

Enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Bu rakamlara göre memur ve memur emeklinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş zammında enflasyon farkı 20,65 oldu. Buna göre en düşük memur maaşı 6.275 lira olacak. İşte 2022 doktor maaşları: 

  • 1/4 doktor maaşı 10.126 TL'den 12.723 TL'ye
  • 1/8 olan doktor maaşı 10.126 TL’den 13.022 TL’ye yükselecek. 

2022 doktor maaşı ne kadar? Zamlı aile hekimi ve uzman doktor maaşları belli oldu!

ZAMLI UZMAN DOKTOR MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

SGK Uzmanı Özkan hesaplanan zamlı uzman doktor maaşlarının toplu sözleşme ve TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamları doğrultusunda bir hesapla yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde iyileştirmeli ve refah payı zammı yapmasını beklediklerini açıkladı. 

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 2022 uzman maaş zammı ne kadar olacak? 

SGK Uzmanı Özgür Kaya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın ardından sıra emekli ve memur maaşında açıklamasına değindi. Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde iyileştirmek ve raf payının verildiği zamlı doktor maaşı hakkında açıklama yapacağını ifade etti.

EN DÜŞÜK AİLE HEKİMİ MAAŞI NE KADAR? 

Aralıka yı enflasyon rakamları ardından yıllık enflasyon rakamları açıklandı. ''Doktor maaşı ne kadar?'' sorusu gündeme gelirken 2022 yılı yüzde 20,65 enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme gereği en düşük aile hekimi maaşı 5.500 TL'den 6.910 TL seviyelerine yükseldi. Cumhurbaşkanın Erdoğan’ın bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı ardından doktor, aile hekimi ve uzman doktor maaş zammı hakkında da açıklama yapması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...