Tgrt Haber
23 Aralık 2021 12:02

Dolar 11 liranın altına indi

Dolar/TL, pazartesi günkü zirvesinden başlayan aşağı yönlü seyrine devam ederek 10,2520 ile 16 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi görürken, 4 günlük düşüş yüzde 44'ü aştı.

Dolar 11 liranın altına indi
DOLAR

Dolar kuru 18,41 TL ile hafta başında rekor kırmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" sistemine geçildiğini açıklamasıyla 4 gündür üst üste sert düşüşler yaşıyor. 

Dolar/TL, pazartesi günkü zirvesinden başlayan aşağı yönlü seyrine devam ederek 10,2520 ile 16 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi görürken, 4 günlük düşüş yüzde 44'ü aştı. Euro ise gün içinde en düşük 11,62 seviyesini gördü. 

Analistler dolar kurunda 10,00 TL seviyesinin bu haftanın en yakın desteği olarak izlendiğini ifade ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, ''Döviz kurunda köpük bir fiyatlanma vardı. Bu balon patladı ve ciddi bir düşüş yaşandı. 10 ve 9,60 seviyesi normal bir seviye. Şu an normalin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Dolar kurundaki ve piyasalardaki normalleşme devam ettikçe yabancı para birimlerindeki gerilemenin bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Teknik olarak konuşmak gerekirse dolar TL kurundaki 12,50 seviyesi güçlü bir destek seviyesi. Aşağı doğru kırılmalarda 10 TL belki ocak ayı içerisinde 9,65 seviyesine kadar bu süreç devam edebilir'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Son aylarda rekor serisine imza atan döviz kurlarına pazartesi günü yeni bir düzenleme getirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomik önlem paketi ile dolar sert bir düşüş yaşadı. 4 gündür düşüşünü sürdüren kur yüzde 30’dan fazla değer kaybetti.

Pakette vatandaşın TL'yi kullanması için fırsatlar sunuldu. Buna göre bankalar en az politika faizi kadar TL mevduatına faiz verecek ve vadeli süreçte dövizde yükseliş olması durumunda da aradaki fark yine vatandaşın hesabına eklenecek. Döviz mevduatlarında bu uygulama ile son haftada oldukça yüksek çözülme olduğu düşünülüyor. Bu haftanın rakamları 25 Aralık'ta açıklanacak, bugün ise son haftanın mevduat oranları açıklanacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...