Tgrt Haber
22 Kasım 2021 09:17

Dolar 11 liranın altına indi, değer kaybı yüzde 2,5 oldu

Dolar/TL cuma günü 11,35 ile rekor kırmasının ardından yeni haftanın ilk işlem gününe yaklaşık yüzde 2,5 değer kaybederek 11 TL'nin altına indi ve 10,96' seviyesinden işlem görüyor. Analistler dolar/TL için yeni zirve riskinin sürdüğünü ifade ederken Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, döviz kurunda son dönemde meydana gelen yükseliş gündemi ile toplanacak.

Dolar 11 liranın altına indi, değer kaybı yüzde 2,5 oldu
dolar,döviz,Türk Lirası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizlerde 100 baz puan indirime gitmesi piyasaların beklediği bir karar olmasına rağmen, koşulların faiz indirimine uygun olmadığını ifade eden analistler bu durumun TL’de tepki satışlarına neden olduğunu vurguladılar. Analistler dolar/TL için yeni zirve riskinin sürdüğünü ifade ediyorlar.

Haftanın son işlem gününde en yüksek seviye olan 11,35’e yükselerek, 11,25 seviyelerinden nokta koyan dolar/TL 22 Kasım pazartesi gününe düşüşle başladı. Dolar kuru bu sabah 11 liranın altına inerek değer kaybını yüzde 2,5'un üzerine taşıdı. Kur şu sıralar 10,96'dan işlem görüyor. Euro/TL kuru ise yüzde 1,8 değer kaybı yaşayarak 12,47 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL geçen hafta gelişen ülke para birimleri karşısında yüzde 10 kayıpla açık ara en çok değer kaybeden para birimi oldu. Veri akışının zayıf olduğu işlem gününde yurt içi piyasada para politikasının etkileri devam ediyor. Küresel tarafta ise sakin seyir var.

KABİNE'NİN GÜNDEMİ DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak toplantının ana gündem maddesi, ekonomik gelişmeler olacak.

Toplantıda, döviz kurunda son dönemde meydana gelen yükseliş ve gıda enflasyonuyla ilgili bugüne kadar alınan tedbirler değerlendirilecek. Toplantıda, Merkez Bankasının politika faizini yüzde 15 seviyesine çekmesinin ardından artan dolardaki son durumla ilgili bir analiz yapılacağı aktarılıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...