Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2021 16:52

Dolar ve euroda hareketlilik: 3 ayın en dip seviyesi görüldü

Amerikan dolarının gelişen ülke para birimleri karşısında zayıf seyri dolar fiyatlarında 14 Haziran'dan beri en dip seviyelerin görülmesine neden oldu. Dolar/TL 8,39 liraya geriledi. Euro da 10 liranın altında 9,99'dan işlem görüyor.

Dolar ve euroda hareketlilik: 3 ayın en dip seviyesi görüldü
altın,euro,dolar,döviz,türk lirası

Dolar kuru yaklaşık bir aydır sakin 8,50 – 8,75 bandında işlem görüyordu. Haziran ayındaki sert yükselişlerin ardından temmuz ayına yatay başlayan kur bir süredir 8,50 seviyelerinde dar bantta dengelenmişti.

Ancak dolar fiyatlarının çarşamba günü Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın piyasaya verdiği ‘faiz artışının radarlarında olmadığına yönelik’ mesajının ardından gelişen ülke para birimleri karşısında zayıf seyretmesi ve turizm gelirlerinin katkısıyla Türk Lirası karşısında güç kaybetmeye başladı. Dolar kurundaki gerilemede TCMB’nin dün açıkladığı yıl sonu enflasyon beklentisinin yükselmesi ve para politikasındaki sıkı duruşun devam edeceği mesajı da etkili oldu.

Dolar endeksindeki sert satış baskısı paralelinde gelişmekte olan ülke para birimlerinde dün alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Türk lirası yüzde 1,13’lük yükselişle dolar karşısında en fazla değer kazanan üçüncü para birimi oldu.

Tüm bunların sonucunda dolar/TL gün içerisinde en düşük 8.3975 lira seviyesine geri çekildi ve 14 Haziran'dan beri en düşük seviye görüldü. Dolar/TL şu sıralar yüzde 0,57 düşüşler 8,40 seviyesinden işlem görüyor.

EURO DA DEĞER KAYBETTİ

Dün 10,04'e kadar gerileyen euro/TL de de durum farklı değil.  Euro fiyatları bu düşüşle 3 ayın en dip seviyesini gördü. Bu sabah güne 10,06 - 10,07 seviyelerinden başlayan euro/TL şu sıralar 10 TL’nin altında 9,99’dan el değiştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...