Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 11:15

Dolar 8,50'nin altını gördü

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle nakite dönüş eğilimi dolarda düşüşe neden oldu. Dolar/TL, 8,4980 ile son bir ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 8,5340'tan işlem görüyor.

Dolar 8,50'nin altını gördü
dolar,Türk Lirası,euro

Dolar fiyatları Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kongre konuşması ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın enflasyon açıklamalarının ardından düşüşünü altıncı güne taşıdı. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle de nakite dönüş eğilimi doların düşüşünde etkili oluyor.

Dün "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yurt içi piyasalarda işlem gerçekleşmezken, dolar/TL uluslararası piyasada düşüş eğilimini sürdürerek yüzde 0,2 azalışla 8,5707'den kapanış yaptı. Dolar/TL, 8,4980 ile son bir ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 8,5340'tan işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise 92,2-92,7 bandında dengelenirken, euro/dolar paritesi yatay bir seyirle 1,1810'dan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre euro/TL yüzde 0,2 azalışla 10,1145'ten, sterlin/TL de 0,3 değer kaybıyla 11,8270'ten satılıyor.

DÜŞÜŞÜ FIRSATA ÇEVİRİN

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dünya genelinde delta varyantının oluşturduğu ekonomik belirsizlik endişesinin arttığını belirterek, “Kısıtlama haberleri gelmeye başladı ancak insanlar bunu istemiyor. Ancak daralmalar başladığı zaman fiyatlamalarda ciddi bozulmalar bekliyoruz. Bu yüzden yatırımcılar rehavete kapılmamalılar. Dövizle ticaret yapanlar için döviz kurundaki düşüşler bir fırsat, altın fiyatlarındaki düşüş altın borcu olanlar için bir fırsat. Delta varyantına karşı yeni aşı haberleri bu sürenin bir yıl daha uzayacağına işaret ediyor. Diğer etkenlerle beraber özellikle eylül-ekim aylarından itibaren dünya ekonomilerinde yeni bir daralma haberi görebiliriz. Bunlar iç açıcı haberler değil ama durum bunu gösteriyor” yorumunda bulundu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...