Tgrt Haber
24 Ocak 2022 14:42

Dolar 8 lira olur mu? İslam Memiş uyardı: İkinci dip gelebilir, 12.20 seviyesini bekleyin

Piyasalar ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararına odaklanırken, yatırımcının gözü dolar ve altın fiyatlarında. 'Dolar 8 liraya düşer mi?' soru piyasalarda beklenti oluşturdu. Ekonomist İslam Memiş, dolarda düşüş beklerken 12.20 seviyesini beklemek gerektiğini söyledi. Memiş, altın ve dolar yatırımcısına ikinci dip uyarısı da yaptı.

Dolar 8 lira olur mu? İslam Memiş uyardı: İkinci dip gelebilir, 12.20 seviyesini bekleyin
İslam memiş,dolar 8,fed

ABD Merkez Bankası Fed 2022 yılının ilk toplantısını 25-26 Ocak tarihlerinde yapacak. Piyasalar toplantıdan çıkacak olan karara odaklandı. Türkiye'de ise ekonomi çevrelri dolar ve altının ne yönde hareket edeceğini kestirmeye çalışıyor. Yatırımcılar ise "altın yükselir mi, dolar 8 liraya düşer mi" sorularının cevabını merak ediyor.

Altın ve para piyasaları için yaptığı tahminlerle adından söz ettiren ekonomis İslam Memiş, önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yapılan toplantının olumlu geçtiğini belirterek, “Bakan para takası anlaşmalarının devam edeceğini ve iş dünyasına yeni kredilerin verileceğini açıkladı. İki ülkeyle daha swap anlaşması yapılacağını söyledi” dedi. Memiş, toplantıda ayrıca Bakan Nebati’nin enflasyonun kabul görülmez bir seviyede olduğunu ve köpüğün alınacağını söylediğini belirtti.

YASTIK ALTI ALTINDA 4+1 PROJESİ

Yastık altında olan altın ve dövizlerin piyasaya sürülmesi için düşüncelerini toplantıda paylaştığını ifade eden İslam Memiş, “Özellikle yastık altın ve dövizin kazandırılması için insanlara bir şey verilmesini ifade ettim. Özellikle bireysel çalışan ama sigortası olmayan vatandaşların ev alması ve araba alması kolaylaştırılması bu süreci hızlandırılır. Özellikle bu sisteme darphanenin öncülük etmesi gerektiğini ve Türkiye’de özellikle bütün kuyumcuların bu sisteme dahil olması için de farklı gelişmeler çalışma modeline geçilmesi gerekiyor. Bu düşüncelerimi toplantıda ifade ettim” şeklinde konuştu.

ŞUBAT'TA ALTIN VE DOLAR YATIRIMCISI DİKKAT ETMELİ

Bu hafta ABD Merkez Bankası Fed’e odaklanıldığını belirten Memiş, “26 Ocak akşamı 21.30’da Fed’in faiz kararı ve Fed başkanının açıklamalarını takip edeceğiz. 2022 yılının ilk toplantısı ve çok önemli. Herkes önünü daha çok görebilecek. Beklentimiz şu; Mart ayında faiz kararını arttıracak bir Fed var karşımızda. Dolayısıyla dolar varlıklarında bir değer artışı görebiliriz. Şubat ayında küçük yatırımcılar çok dikkat etmeli. Döviz kurlarında hızlı bir düşüş görebiliriz. Ben buna ikinci bir çöküş dalgası diyorum” dedi.

DOLAR KURU 8 LİRA OLUR MU?

İslam Memiş şöyle konuştu: 

Ben yatırımcılara 3 haftadır 12,20 seviyesini işaret ediyorum. Şubat ayında bekliyorum. Korku ve panik ile buraya yönelip zarar etmeyin. 12,20 seviyesini gördükten sonra tekrar bir yoruma ihtiyaç var. Yaz ayına baktığımızda seçim sürecinde olan bir Türkiye için farklı enstrümanlar açıklanarak bu süreç devam edecek. Ancak daha çok şey var.  Bu süreçleri görmeden acele etmemek gerekiyor.  İnsanlar duyguları ile değil mantığı ile hareket etmeli. Sayın cumhurbaşkanının Şubat ayında Suudi Arabistan ziyareti var. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da Londra ziyareti var.

O yüzden kademeli kademeli gitmekte fayda var. Önce 12,20 seviyesini görmek lazım Son olarak dijital parada düşüşün devam edip etmeyeceğine dair değerlendirmede bulunan İslam Memiş, “Hızlı bir çöküş olacağını söylemiştik. Bunun ilk aşaması gerçekleşti. Şimdi tepki yükselişi tekrar olabilir ama yine de dikkat etmekte fayda var. Ben aşağı yönlü düşüşün devam edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...