Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2021 13:18

Dolar 9 liraya göz kırptı: Yeni rekor geldi

Haftanın son işlem gününe 8,90 lira seviyelerinden başlayan dolar/TL tarihi zirvesini 8,9740 seviyesine taşıdı

Dolar 9 liraya göz kırptı: Yeni rekor geldi
DOLAR,döviz,dolar TL,Türk Lirası

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) sürpriz faiz indirim kararı sonrasında durdurulamayan bir yükselişe imza atan dolar/TL hafta boyunca 8,83-8,88 seviyelerinde hareketlerini sürdürmüştü.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin son 4 ayın zirvesine çıkması, dolar endeksinin de bir yılın zirvesine tırmanması ile Türk Lirası’nın değer kaybı hız kazandı.

Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam öncesinde haftanın son işlem gününde dolar fiyatı yeni bir rekora daha imza attı. Dolar/TL 8,9740 liraya yükselerek bir önceki 8,95’lik rekorunu egale etti. Euro/TL ise 10,36 seviyelerine kadar yükseldi. 

PİYASALARDA KAVCIOĞLU’NUN MESAJLARI YANKILANIYOR

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, dünkü konuşmasında para politikasının yeterince sıkı olduğunu, manşet enflasyondan vazgeçilmediğini belirtirken TL mevduatlarda da artış olduğunu söyledi. Son verilere göre döviz mevduatları  bir ayın en düşük seviyesine gerilerken TL mevduatlarda da son haftada sınırlı düşüş oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...