Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2014 14:06

Dolar altı ayın en yükseğine çıktı

Küresel piyasalarda dolara olan talebin artması, dolar/TL’nin 2,1936 ile yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesini görmesine neden oldu.

Dolar altı ayın en yükseğine çıktı
dolar,küresel piyasa,6 ay,

Küresel piyasalarda dolara olan talebin artması, dolar/TL’nin 2,1936 ile yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesini görmesine neden oldu.Bankalararası piyasada güne yükselişle başlayan dolar/TL, şu dakikalarda 28 Mart'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 2,1936'yı gördü. Analistler, küresel piyasalarda dolara olan talebin artarak devam etmesi ve buna bağlı olarak dolar endeksinin yaklaşık 4 yılın zirvesi olan 84.75'e doğru tırmanışını sürdürmesinin dolar/TL'de fiziki alımları da tetiklediğini ve 2,19 direncinin üzerinin test edildiğini kaydediyor.
Geçen hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirim kararı ve varlığa dayalı menkul kıymet alım programı açıklaması, dün Çin'de açıklanan ithalat verisinin beklentilerin altında kalması, İngiltere'de İskoçya'nın bağımsızlık referandumuna ilişkin tedirginlikler ve ABD Merkez Bankası (Fed) raporunda faiz artırım sürecinin piyasaya etkisinin beklentilerden daha kötü olabileceğine yönelik açıklamalar dolara olan talebin artmasına neden oldu.Analistler, tüm bu gelişmelerin doların emtialar ve diğer para birimler karşısında yükselmesine neden olduğuna değinerek, sterlin karşısında 10 ayın, avro karşısında 14 ayın, yen karşısında ise yaklaşık 6 yılın en yüksek seviyesine ulaşan doların TL karşısında da hızlı bir şekilde yükseldiğini kaydediyor.Dolar/TL'de 2,19 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda sırasıyla 2,21 ve 2,2260 dirençlerinin gündeme gelebileceğini tahmin eden analistler, 2,1680 seviyesinin ise destek konumuna gelebileceğini vurguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...