Tgrt Haber
31 Ekim 2018 09:59

Dolar bugün ne kadar? 31 Ekim döviz kurları güncel dolar euro fiyatı

Dolar fiyatları ile ilgili son dakika araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Döviz kurlarında yaşanılan sert düşüş devam ediyor. Uzun zaman sonra 5.50'nin altını gören dolar son 2.5 ayın en düşük seviyesini gördü. Peki bugün dolar ne kadar? İşte bu sorunun yanıtı...

Dolar bugün ne kadar? 31 Ekim döviz kurları güncel dolar euro fiyatı
dolar,dolar bugün ne kadar,dolar ne kadar oldu,dolar düştü mü,dolar çıktı mı,dolar kaç tl,dolar ne kadar

Dolar fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisi üzerine dış güçler tarafından oynanmaya çalışılan oyunlara karşılık devlet ve millet el ele vererek dik duruşunu sürdürmüştü. Bu dik duruş neticesinde piyasalarda duruma olumlu tepki vererek düşüş yaşamaya başlamışlardı. Bir süredir sert düşüş yaşayan döviz kurları vatandaşlarında ilgisini bu yöne çekmişti. Dün yaşanan düşüş ile birlikte dolar son 2.5 ayın en düşük seviyesini görmüş bulundu. Özellikle bu dönemde atılan ekonomik adımlar, enflasyonla topyekün mücadele programı ile birlikte dolar 5.50'nin altını görmüş durumda. Peki dolar ve euro bu sabaha nasıl başladı? İşte yanıtı...

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

 

Dolar son 2.5 ayın en düşük seviyesini gördü. Son dönemde ekonomi alanında yapılan yatırımlar ve enflasyonla topyekun mücadele programı ile birlikte döviz kurlarında sert düşüş yaşanıyor. Dün yaşanılan düşüş ile birlikte kurlarda son 2.5 ayın en düşük seviyesi yakalandı. Dolar bu sabah 5.47 civarında başladı.

BUGÜN ENFLASYON RAPORU AÇIKLANACAK

Bugün kurun hareketinde etkili olacak önemli bir veri akışı bulunmuyor. Yarın yurt içinde açıklanacak yılın son enflasyon raporu takip edilecek. ABD cephesinde ise Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi piyasaların radarında olacak.

Dolar/TL 5.50 seviyelerinde dalgalanıyor

Rahip Brunson davasının ardından ABD ile ilişkilerin normalleşeceği beklentisiyle Türk Lirası'nda başlayan toparlanma devam ediyor. 

Geçen haftayı 5.59 seviyelerinde tamamlayan kur Pazartesi günü 5.50'ye gerileyerek 2.5 ayın en düşük seviyesine inmişti. Dolar/TL  dün de düşüşünü sürdürerek 5.47'ye kadar geriledi. Lira böylece son dönemdeki sert kayıplarının bir kısmını telafi ederek Eylül ayından bu yana yaklaşık %20 değer kazandı. 

Kur bu sabah saatlerinde 5.49 - 5.50 seviyelerinden işlem görüyor. 

Atlas Portföy Genel Müdür Yardımcısı Cem Şekerci Bloomberg HT'ye kurdaki harekete dair "7'lere doğru gittiğimiz fiyatlamanın çoğunu geri verdik ve bir normalizasyon süreci yaşıyoruz. Kurda geri çekilme 5.25 - 5.30 aralığına doğru devam edebilir" değerlendirmesini yaptı. 

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte Türk lirası'nın 15 seneden beri en iyi ayını yaşadığını belirterek "Dolara karşı %9 üzeri aylık spot kazancı TL’de en son 2003 senesinde görmüştük" dedi. 

TL'deki pozitif havada 4 ana sebep olduğunu söyleyen Ökte bu gerekçeleri şöyle sıraladı; 

1) Tarihi dip seviyelerde yabancı kurumsal DİBS sahiplik oranının yükselmeye başlaması : özellikle uzun vadeli DİBS’de enflasyon beklentilerindeki iyileşmeyle başlayan yabancı kurumsal alımları; 

2) 4.5 hafta boyunca USDTRY’da 6.20 ortalamayla açılan uzun pozisyonların ‘’zarar-kes’’i; 

3) Her USDTRY aşağı hareketinde görmeye alıştığımız yerli kurumsal FX alımlarının göreceli oranda geri çekilmesi; 

4) Londra – New York trader hattında oluşan ABD-Türkiye ikili ilişkilerinde normalizasyon beklentisi." 

Bugünün devamında yılın son enflasyon raporu izlenecek. ABD'de ise özel sektör istihdam verisi piyasaların radarında olacak.

Dolar önemli paralar karşısında 16 ayın zirvesinde

Dolar, ABD ekonomisinde güçlü seyrin sürmesiyle önemli piyasa paraları karşısında 16 ayın zirvesine yakın seyrediyor.

Doların 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 09:23'te yüzde 0.12 artıda 1,209.45 puan oldu. Gösterge endeks, söz konusu seviyeleri en son Mayıs 2017'de görmüştü.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.10 artıda 113.24 seviyesinden işlem gördü. Doların yen karşısında üç günük kazancı yüzde 1.1'in üzerinde bulunuyor.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. kıdemli dövz stratejisti Rodrigo Catril, “Dolar/yen paritesi yukarı yönlü trendi koruyor. Bu gelişmiş piyasa varlıklarındaki iyileşmeyi yansıtıyor.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...