Tgrt Haber
03 Şubat 2022 08:55 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 11:37

Euro ve dolar kaç TL? Enflasyon rakamları öncesi son durum! İslam Memiş dolar yorumu

Dolar fiyatı Ocak ayı enflasyon rakamları öncesi yükselişe geçti. Yatırımcılar ve vatandaşlar Merkez Bankası ve Fed faiz kararı sonrası sakin seyreden dolar fiyatı hakkında araştırma yapma devam ediyor. Peki dolar kaç TL? Euro ne kadar? İşte İslam Memiş dolar tahmini

Euro ve dolar kaç TL? Enflasyon rakamları öncesi son durum! İslam Memiş dolar yorumu

Dolar fiyatı üzerinde etkili olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ardından Amerikan Merkez Bankası (Fed) de politika faizinde değişikliğe gitmedi. TCMB faizi yüzde 14 bandında tutarken Fed ise mart ayında faiz artışı yapacağını işaret ederek yüzde 0-0,25 aralığında sabit kaldı. Yatırımcılar TÜİK tarafından 3 Şubat Perşembe günü açıklanacak Ocak ayı enfasyon rakamları için beklerken analistler dolar/TL kurunda yaşanan düşüşün şubat ayı boyunca devam edeceğini ifade etti. Peki bugün dolar kaç TL?

3 ŞUBAT DOLAR KAÇ TL?

Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan yeni haftada da yatay seyrini sürdürüyor. Vatandaşlar alım satım konusunda araştırma yapmaya devam ediyor. Uzmanlar dolar fiyatında görülen düşüşün şubat ayı boyunca devam edeceğini belirtirken 17 Şubat Merkez Bankası faiz kararının önemli olduğunu vurguladı. Peki dolar kaç TL?

3 Şubat Perşembe dolar 13,52 TL üzerinden işlem görüyor.

Euro ve dolar kaç TL? Enflasyon rakamları öncesi son durum! İslam Memiş dolar yorumu

ENFLASYON DOLAR FİYATINA NASIL ETKİ EDECEK? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Şubat Perşembe günü açıklanacak enflasyon rakamları öncesi dolar/TL kuru yatay seyrediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamasında "Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek, daha da düşecek” ifadelerine yer verirken Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı sistemi ile dolar fiyatında istikrara kavuştuklarını açıkladı. Erdoğan yüksek enflasyonun vatandaş üzerindeki ciddi etkilerinden haberdar olduğunu da söyledi. Aralık ayı enflasyon 13,58 açıklanırken yıllık enflasyon oranı ise 36,08 olmuştu.

EURO NE KADAR? 

Dolar fiyatından yaşanan yatay seyrin ardından diğer yabancı ülke para birimleri de yönünü buldu. Vatandaşlar ''Euro ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklandı. 3 Şubat Perşembe euro 15,31 TL seviyelerinden el değiştiriyor.

İSLAM MEMİŞ DOLAR YORUMU 

Dolar fiyatında yaşanan düşüşle birlikte yatırımcılar alım satım konusunda dolar tahmini araştırmaya başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş “Döviz kurları ve altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde gerilemeye devam ediyor. Bunun haberini geçen hafta vermiştim. Öngördüğüm düşüşlerin Şubat’ta devam etmesini bekliyorum. Ancak Şubat alım için son fırsat! Mart ile birlikte yükselişi göreceğiz. Şubat’ta “Almadım, ihmal ettim, işim vardı” diyenler zarar edecek. Alıp uzun vade bekleyenler kar edecek. Sepet ve parite işlemi yapan kar edecek, onları öğrenmeyen zarar edecek” ifadelerin kullandı.

OCAK AYI ENFLASYON RAKAMLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamları için geri sayım başladı. TÜİK Aralık 2021 enflasyon rakamlarını 3 Ocak 2022’de açıkladı. Ocak ayı enflasyon rakamları ise 3 Şubat Perşembe saat 10.00'da açıklanacak. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dolar fiyatı üzerinden etkili olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı toplantısı merak konusu oldu. Ocak ayı politika faizi yüzde 14 seviyelerinde bırakan TCMB şubat ayı faiz kararı için 17 şubat tarihinde yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...