Tgrt Haber
24 Kasım 2015 10:12

Dolar fırladı, borsa çakıldı!

Sabah saatlerinde 2.84 seviyelerinde seyreden dolar/TL bu sabah Suriye sınırında savaş uçağının düşmesinin ardından 2,87`yi aştı. Borsa`da kayıp yüzde 1`in üzerinde.

Dolar fırladı, borsa çakıldı!
dolar, borsa, uçak düşürüldü, rusya, türkiye,

Sabah saatlerinde 2.84 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah Suriye sınırında savaş uçağının düşmesinin ardından 2,86'yı aştı. Cumhurbaşkanlığı'nın sınırda düşürülen SU 24 tipi Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürüldüğünü açıklamasının ardından ise dolarda tırmanış hızlandı. Dolar/TL 2.8737 seviyesine kadar yükseldi. 
Güne yüzde 0.16 primli başlayan Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise saat 10:48 itibariyle yüzde 1.10 düşüşle 78.867 puandan işlem görüyor.
T'L'NİN ELİ RAHATLADI ALGISI YERNİNİ YENİDEN ENDİŞEYE BIRAKTI'
ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Eda Önder Öztürk, konuya ilişkin sıcağı sıcağına UZMANPARA'ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Yurt genelinde bir süredir Türk Lirası’nın elinin rahatlamış olduğu algısı bu sabah itibariyle yerini yeniden endişeye bıraktı. Bugün için yer alan takvimimizde saat 11:00’de Erdoğan–Davutoğlu görüşmesi sonrasında kabinenin şekillenmesini beklemekle birlikte, öğleden sonrası için ise TCMB’nin Kasım ayı PPK toplantısı gündemimizdeydi.
'MERKEZ ÖNCESİ SULAR DURGUNDU ANCAK...'
Para politikasını neredeyse Fed’e endeksleyen Merkez Bankamızdan bu ay için herhangi bir radikal değişiklik beklenmemesi ve dünya genelinde doların sakin seyretmesi nedeniyle sular durgundu. Ancak güne 2,8483 seviyelerinden başlayan USDTRY paritesi Suriye sınırında, Türkmen Dağı yakınında kime ait olduğu konusunda spekülasyonların devam ettiği savaş uçağının düşürüldüğü haberinin ardından 2,8632 seviyelerine kadar yükseldi. 
Fed’in Aralık ayında kademeli faiz artışına başlayacağı sinyali nedeniyle dünya genelinde nabzı sakinleşen dolar, yurt içinde Merkez Bankası’nın söz konusu süreçte manevra alanının olması sebebiyle sakinleşen döviz kurları jeopolitik risklerin yeniden baş göstermesi ile birlikte yerini yükselişe bıraktı. Bu sebeple uzunca bir süredir siyasi boşlukla geçirdiğimiz günlerin ardından siyasilerimizin nasıl bir dış politika izleyeceği, kabine şekillenirken ortaya çıkacak olan tablo kurların seyrinde belirleyici rol alacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...