Tgrt Haber
27 Eylül 2021 09:33

Dolar fiyatı rekorunu güncelledi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faizlerde yüzde 1'lik indirim yapmasının ardından dolarda rekor serisi getirdi. Dolar kuru bu sabah 8,8933 lirayı görerek rekorunu güncelledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar/TL kurunda 8,80 TL seviyesinin yukarı yönlü kırılması ile bu yılsonu 9,00 – 9,25 aralığının bu yıl sonuna kadar görülmesinin muhtemel olacağını kaydetmiş, “Şu anki görüntü dolar/TL kurunun yukarı yönlü hamlelerini devam ettireceği yönünde” açıklamasını yapmıştı.

Dolar fiyatı rekorunu güncelledi
dolar,euro,döviz,türk lirası

Gelişmekte olan piyasalarda Türk lirası, enflasyon oranı yüzde 19 üzerinde olmasına rağmen merkez bankasının Perşembe günü şaşırtarak faizleri 100 baz puan indirme kararının ardından baskı altına girdi. Faiz kararından önce 8,65 seviyelerinde olan kur bir anda yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kırdı. Çin’in emlak devi Evergrande'ın iflas ihtimalinin risk olarak devam etmesi de kurda endişelerin ateşini körüklemeye devam ediyor.

Cuma günü 8,89’un üzerine çıkarak tarihi zirvesini gören dolar/TL yeni haftanın ilk gününde 8,87 ile başlamasının ardından yeni rekorunu kırdı. Dolar fiyatı sabah rekorunu 8,8933'e taşıdı.Kur şu sıralar 8,87’den işlem görüyor. Euro/TL ise 10,42 seviyesinden el değiştiriyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar/TL kurunda 8,80 TL seviyesinin yukarı yönlü kırılması ile bu yılsonu 9,00 – 9,25 aralığının bu yıl sonuna kadar görülmesinin muhtemel olacağını kaydetmiş, “Şu anki görüntü dolar/TL kurunun yukarı yönlü hamlelerini devam ettireceği yönünde” açıklamasını yapmıştı.

ALMANYA SEÇİMLERİ EUROYU ETKİLEMEYECEK

Almanya dün 20. Federal Meclis’in yeni üyelerini belirlemek için gittiği sandığa gitti. Sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından seçimin galibi Sosyal Demokrat Parti SPD yüzde 25,7 oy oranı ile birinci parti oldu. Sosyal Demokrat Parti Fedenal meclis'te bulunan 735 vekil sandalyesinin 206'sını alarak meclisin en çok sandalyesine sahip oldu.

Commonwealth Bank of Australia analistleri Almanya’daki seçim sonucunun euro üzerinde anlamlı bir oynaklık oluşturmasını beklemediklerini ifade etti. Euro/dolar ise şu sıralarda 1,17246 seviyesinden işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...