Tgrt Haber
16 Kasım 2021 09:03

Dolar fiyatında bir rekor daha! TCMB'nin 18 Kasım'daki hamlesi bekleniyor

Dolar/TL tarihi zirvesini 10,21'e yükseltti. Euro/TL ise 11,56 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar fiyatında bir rekor daha! TCMB'nin 18 Kasım'daki hamlesi bekleniyor
dolar,euro,TCMB,faiz,Türk Lirası,dolar TL

Bu ay Dolar Endeksi 95 seviyesini aşarak yılın zirvesine çıkarken gelişen ülke paralarında da düşüş hakim oldu.

Dolar/TL cuma akşamı 10 TL seviyesinin üzerini gördü ve böylece Türk Lirası bu ay en fazla değer kaybeden para birimi oldu. Dolar kasım ayının ilk yarısında yüzde 4,5, yıl başından itibaren ise yüzde 35 değer kazandı. Analistler kurdaki yükselişte önemli eşik olarak görülen bu seviyenin üzerinde alımların hız kazanabileceğini ifade ediyorlar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 18 Kasım Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında 50-100 baz puan aralığında faiz indiriminin devam etmesi bekleniyor.

FAİZ İNDİRİMİ SONRASI ARTIRIM MI GELECEK?

Ekonomistlerin daha düşük faiz indirimi yapılmasının sebebini ise son toplantıda fazla alan kalınmadığına işaret edilmesi nedeniyle olduğunu açıklıyor. Piyasalar merkezin gevşek para politikasını sürdürmesine TL satışları ile tepki veriyor, ayrıca dünyada yükselen ve Türkiye'de de yüzde 20'ye yaklaşan enflasyon nedeniyle bankanın sonraki dönemde mecburi faiz artışı yapması da beklentiler arasında.

Analistler perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısında TCMB’nin faiz indirimine devam etmesinin ve gevşek para politikasında ısrarcı olunmasının TL'nin değer kaybını daha da artırabileceği görüşünde.

Dolar/TL tüm bu gelişmelerle bu sabah tarihi zirvesini 10,21'e yükseltti. Euro/TL ise 11,56 seviyesinden işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...