Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2021 09:00

Dolar fiyatında rekor serisi devam ediyor! 18 Ekim dolar fiyatı kaç TL?

Haftanın ilk işlem gününde dolar fiyatı merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta yapılan Merkez Bankası görev değişikliğine ardından dolar tarihi zirvesini her yeni günde yeniledi. Peki dolar kaç TL? 18 Ekim dolar fiyatı ne kadar?

Dolar fiyatında rekor serisi devam ediyor! 18 Ekim dolar fiyatı kaç TL?
dolar fiyatı,,dolar,,piyasalar,,merkez bankası,

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiğimiz hafta yapılan görüşmenin ardından 3 isim görevden alındı. Karara göre TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, TCMB Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. TCMB Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak ve Para Politikası Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı. Dolar son haftalarda rekor üstüne rekor kırarken haftanın ilk işlem gününe de taze rekorla başladı. Piyasalar bugün TCMB tarafından açıklanacak uluslararası yatırım fonu verilerine ve hazine ihalelerine odaklanacak. İşte 18 Ekim dolar fiyatı. 

18 EKİM DOLAR KAÇ TL? 

Dolar fiyatı her geçen gün rekorunu yenilemesi nedeniyle vatandaşlar tarafından sık sık araştırılmaya başlandı. Haftanın ilk işlem gününde dolar fiyatı rekorunu tazeledi. 18 Ekim dolar fiyatı 9,29 seviyelerinden işlem görüyor. Merkez Bankası faiz indirimi kararı dolar fiyatı üzerinde sert yükselişe devam etmesine neden oluyor. Türk lirası Eylül ayı başından bu yana yaklaşık %10 değer kaybetti. 

Dolar fiyatı 21 Ekim günü düzenlenecek Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında çıkacak faiz kararına odaklandı. Piyasaların gözü bugün yurt içi ve yurt dışından gelen verileri de takip ediyor olacak.

Dolar fiyatında rekor serisi devam ediyor! 18 Ekim dolar fiyatı kaç TL?

DOLAR FİYATI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINA BAĞLI 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz at sürpriz faiz indirimi kararı açıklamasının ardından dolar rekor kırdı. 7 haftadır rekorunu tazeleyen dolar fiyatı ile ilgili vatandaşlar araştırma yapıyor. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Faiz indirimi ve dolar fiyatı hakkında konuşan Kavcıoğlu 21 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek PPK toplantısında tüm gelişmeleri göz önünde bulundurarak karar vereceklerini duyurdu.

Dolar fiyatı için gözler aynı zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında düzenlenen EKK toplantısında olacak. Toplantıda 2022 yılı bütçe ve ekonomik gelişmeler ele alınacak. Bunun yanında TCMB bugün öğleden sonra Ağustos ayı konut fiyat endeksi verilerini açıklayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...