Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2021 10:29

Dolar güne düşüşle başladı | 23 Haziran dolar ne kadar oldu?

Hafta başında 8,80'e dayanarak son haftaların en yüksek seviyesine gelen dolar, ABD tahvil faizlerindeki düşüş ve ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyon hakkındaki açıklamalarıyla düşüşe geçti. Güne 8,66 liradan başlayan dolar/TL, 8,60'a kadar geriledi. İşte piyasalardaki son durum...

Dolar güne düşüşle başladı | 23 Haziran dolar ne kadar oldu?
dolar,ekonomi,fed

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü konuşmasında enflasyonun geçici olduğuna vurgu yapmasının piyasalardaki olumlu etkisi sürüyor.

DOLAR DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Enflasyon endişesindeki yatırımcıların odağı, başkan Powell'ın açıklamasının ardından aşılanma süreci ve ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimserliğe çevrildi. Dün 8,7979 seviyesine kadar çıkıp Powell'ın açıklamasının ardından aşağı yönlü seyreden dolar/TL, yüzde 1,3'lük düşüşle günü 8,65 liradan kapattı. Yeni güne de düşüşle başlayan dolar, öğle saatlerine doğru 8,60'tan işlem görüyor. Dünkü kapanışa göre avro yüzde 0,6 azalışla 10,27'den, sterlin ise yüzde 0,4 değer kaybıyla 12,0268'den satılıyor.

Bugünün veri gündeminde dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ve Fed yetkililerinin açıklamalarının bulunduğunu aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 91,2 seviyesinin önemli destek olduğunu ifade etti.

BITCOIN BU YILIN DİBİNDEN DÖNDÜ

Küresel piyasalarda durum böyleyken kripto para piyasasında ise oynaklık arttı. Dün 28 bin 808 dolara gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesine inen Bitcoin, bugün yeniden yükselişe geçerek 33 bin 800 dolar seviyesine çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...