Tgrt Haber
20 Ocak 2014 09:18

Dolar haftaya rekorla başladı

Dolar/TL bankalararası piyasada 2,25 seviyesini aşarak tarihinin en yüksek seviyesi olan 2,2509'u gördü.

Dolar haftaya rekorla başladı
dolar, dolar rekorla başladı, dolardan yeni rekor, dolar rekor kırdı,

Haftanın ilk işlem gününe 2,2358 lira seviyesinden başlayan dolar, açılışın hemen ardından etkisini artıran alışlarla 2,25 seviyesini aşarak bankalararası piyasada tarihinin en yüksek seviyesi olan 2,2509'u gördü. Geçen hafta yukarı yönlü hareketini sürdüren dolar/TL en düşük 2,1625 ve en yüksek 2364 seviyesini görmüştü. Yarın yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) öncesi dolar/TL'de yukarı yönlü seyrin sürebileceğini belirten analistler, yükseliş kanalının üst bandında seyreden dolar/TL'de direnç olarak 2,2750 seviyesine dikkati çekiyor. Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde dolar/TL için PPK toplantısının kritik olduğunu ve bu karar öncesi piyasada stresin yüksek seyrettiğini belirtti. PPK kararı ne olursa olsun, kurun 2,23’ün üzerine oturmuş olması halinde fiyatlamada normalin üzerinde dalgalanmalar görülebileceğini dile getiren Doğan, şunları kaydetti:
"Bu durumda hızla yeni zirve yolculuğu başlayabilir. 2,23’ün üzerinde buranın destek yapılarak orta vadede 2,35 hedefli yeni bir yükselişi gündeme getirebilir. Bu hedef, kurun yeniden 2,20 altına sarkmadığı sürece de canlı kalacaktır. Hareket bu yönde gerçekleşecek olursa yeni oluşacak kanalın çok dik olması nedeniyle hareketin çok sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de böyle bir panik havası oluşması durumunda dönüşün de hızlı olabileceğini düşünüyoruz. En iyimser senaryoda orta vadede (bir iki ay içinde) tansiyonun normale döneceği seviyeler 2,14’ün altındaki rakamlar olacak ancak kısa vadede bu olasılığı düşük görüyoruz. Kısa vadede kurda düşüşlerin hala alım fırsatı olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle de düşüşlere bu gözle bakmak gerektiğini düşünüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...