Tgrt Haber
01 Mart 2017 14:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:26

Dolar kaç lira oldu? Dolarda son durum ne? | 1 Mart döviz fiyatları burada

Haftanın üçüncü gününde dolar kaç lira oldu? Fed yetkilileri ve ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarıyla dolar/TL 3,65'in üzerini gördü.

Dolar kaç lira oldu? Dolarda son durum ne? | 1 Mart döviz fiyatları burada
dolar,dolar kaç lira,dolarda son durum,1 mart döviz fiyatları,

Dolarla ilgili gelişmeler yaşanıyor. Fed yetkilileri yaptıkları açıklamalarda mart ayında ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerini güçlendirerek dolarda yükselişe neden oldu.Bankalararası piyasada 3,65'in üzerini gören dolar/TL 3,63-3,64 bandında hareket ediyor. Euro da 3,83 civarında seyrediyor.

"SATIŞ BASKISI BEKLEMİYORUM"

Deniz Yatırım Yatırım Hizmetleri Grubu Yönetmeni Orkun Gödek Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın 11 Ocak'tan sonra attığı adımların önemine dikkat çekerek "Bir dönem dışarıdan kopmuştuk, şimdi dışarıyla ilişkinin yeniden kurulmuş olması fiyatları olumlu etkiliyor. 

Ben Türk Lirası'nda çok aşırı satış baskısı beklemiyorum. Merkez Bankası'nın mesajlarının yabancı yatırımcı nezdinde anlaşılmaya başladığı kanaatindeyim. Kurda bir süre 3.54-3.64 bandı işlemlerin yoğunlaştığı bir bant olacak ama bir tur daha satış baskısı beklemiyorum" dedi. 

Dolar kaç lira oldu? Dolarda son durum ne? | 1 Mart döviz fiyatları burada

"BİRAZ DAHA YÜKSELİP DÜŞEBİLİR" 

Turkey Macro View Başekonomisti İnanç Sözer kurun biraz daha yükselip sonra düşebileceğini belirtti. Sözer, "Gelişen ülke kurları biraz daha değer kaybedecek. Dolar/TL  de biraz daha yukarı gidebilir, 3.76-3.80 arasında bir yere gidip sonra geri çekilebilir." diye konuştu. 

Büyümeye dair riskler ve para politikasında risklerin önemli ölçüde hafiflediğini söyleyen Sözer "Ama dünyada gelişmekte olan ülkeler aleyhine durum söz konusu. Bizi de bir sepetten ayrı göremeyiz, eğer o sepet değer kaybedecekse mecburen TL de değer kaybedecek." yorumunu yaptı.

"3.55 DİP OLABİLİR" 

Noor CM Yurtiçi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz da Bloomberg HT'ye gelişen ülkelere risk iştahının yükselmesi ve MB'nin adımlarıyla kurun 3.94'lerden gerilediğini söyledi. Yılmaz "Burada dışarıdaki iklim de bize yardımcı oldu. Şimdilik kısa vadede farklı bir senaryo olmadıkça 3.55 seviyesi dip gibi görünüyor. Ancak dışarıda rüzgar tersine dönerse farklı şeyleri konuşmak gerekebilir" dedi. Fed'in faiz artırımına dair beklentilerin yükseldiğini belirten Yılmaz "Bu da gelişen para birimlerinin tekrar erozyona uğramasına neden olabilir." dedi. Kur bugün 12:14 itibariyle %0.3 düşüşle 3.6323 seviyelerinde seyrediyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...