Tgrt Haber
09 May 2022 16:29 - Güncelleme : 09 May 2022 17:14

Doların ateşi çıktı, altın düştü! İslam Memiş 'son fırsat' uyarısı yaptı: Döviz düzeltme yapacak, emtia ve kripto paraya dikkat

Fed’in faiz artırma kararı ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in tehditkar açıklamaları piyasaları sarstı. Dolar yükseldi, kripto paralar çakıldı. Altın ve gümüş de düştü. Peki gram altın daha düşer mi? Dolar kaç TL olur? Altın tahminleri ile ünlü İslam Memiş, 'bu daha başlangıç' uyarısı yaptı, yükselişlere işaret etti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Doların ateşi çıktı, altın düştü! İslam Memiş 'son fırsat' uyarısı yaptı: Döviz düzeltme yapacak, emtia ve kripto paraya dikkat

Amerikan Merkez Bankasının (Fed) aldığı 50 baz puanlık faiz artırma kararının para ve altın piyasaları üzerindeki etkisi devam ediyor. Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının devam etmesi ve Rusya Devlet Başkanı Putin'nin Nazi Almanyası’na karşı kazanılan zaferin yıldönümünde yaptığı sert açıklamalar piyasaları tedirgin etti. Dolan 15 TL'nin üzerine çıktı. Altında 900 bandına doğru gerileme dikkat çekti. "Dolar yükselecek mi, altın daha da düşecek mi?" soruları ekonomi gündemindeki yerini koruyor. Altın yorumları ile bilinen Finans Analist İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

PİYASADA 900 TL ALTINDA ALTIN YOK

“900 TL’nin altında gram altın yok” diyen Memiş, sadece rakamsal değerler açısından gram altının 900 TL’nin altında olduğunu söyledi. Gram altının Kapalıçarşı’da 914-915 TL'den  satıldığına dikkat çeken Memiş, bankalardan da makas aralığından dolayı 900 TL’nin altında alım yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Haftanın ilk işlem gününde doların değer kazandığını belirten Memiş, “Bu güçlü duruş hem kripto paralarda hem de emtialarda düşüşe neden oldu. Dolar ekranlarda 14.95 seviyesinde görülse de Kapalıçarşı piyasasında 15 TL üzerinde işlem gerçekleşiyor. Doların bant aralığı 14.85 ile 15.30 TL. Dolarla işi olanlar veya dolar alacaklar bu bant aralığını yakından takip etmeli. Kapalıçarşı piyasasında 900 TL’nin altında altın, 15 TL’nin altında ise dolar yok” dedi.

TEMMUZDA YENİ ZİRVELER BEKLİYORUZ

Doların bir süre daha yükselişini devam ettireceğini belirten Memiş, ancak doların bir düzetme hareketi yapacağı konusunda yatırımcıları uyardı. Bu yüzden dolar endeksinin uluslararası piyasalardaki değerini yakından takip etmek gerektiğini kaydeden Memiş, “Emtia ve kripto paralar şu an alım için daha uygun. Alımlar olacaktır. Belli bir süre sonra alıma bağlı olarak altı ve kripto paralarda yükselişler olacaktır” ifadelerini kullandı. Memiş, insanlara dolar veya altın olarak borçlanılmamalarını önerdi. Emtia ve kripto paralarda düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirten Memiş, Haziranda başlayan bu yükseliş trendinin Temmuzda yeni zirveleri getirebileceğini belirtti.

DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİL

Kripto paralarda büyük değer kayıplarını değerlendiren Memiş, şunları söyledi:

“Bitcoin bandında 40 bin ile 42 bin dolar arasında bir yükseliş bekleniyordu ancak düşüş devam etti. Şu an doların önde olması hem kripto paraların hem de emtiaların aynı anda gerilemesine neden oldu. Önemli olan dolar çünkü bel kemiği görevi görüyor. Dolar endeksi 104 seviyesine yükselmeseydi aynı anda hem emtia hem de kripto paralar gerilemezdi. Bu değer kayıpları kalıcı olmaz.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...