Tgrt Haber
27 Eylül 2021 10:30

Dolar kaç TL? 27 Eylül dolar fiyatı tarihi zirveyi gördü!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz hafta (TCMB) faiz indirimi kararı açıklamasıyla dolar fiyatı rekor kırdı. Dolar fiyatından yaşanan yükseliş akıllara ''Dolar kaç TL? 27 Eylül dolar fiyatı ne kadar?'' sorularını getirdi.

Dolar kaç TL? 27 Eylül dolar fiyatı tarihi zirveyi gördü!
dolar,,merkez bankası,

Haftanın ilk işlem gününde dolar fiyatı yükselişini koruyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar fiyatından yaşanan yükselişin yıl sonuna kadar devam etmesini beklediğini açıkladı. Memiş dolar/TL kurunun yıl sonunda 9 – 9,25 aralığını görmesini beklediğini ifade etti. Peki dolar bugün kaç TL? İşte 27 Eylül dolar fiyatı.  

DOLAR KAÇ TL?  

Merkez Bankası yüzde 19 olan faizi 1 puan indirerek yüzde 18 yaptı. Türk lirası enflasyon oranı yüzde 19 üzerinde olmasına rağmen faiz indirimi kararı ardından baskı altına girdi.  

Faiz kararından önce 8,65 seviyelerinde olan kur hızlı şekilde yükselişe geçerek rekor kırdı. Çin’in emlak devi Evergrande'ın iflas ihtimalinin risk olarak devam etmesi de dolar fiyatı üzerinde etkili oluyor.  Geçtiğimiz haftayı  8,89 rekor seviyesiyke kapatan dolar fiyatı 27 Eylül Pazartesi 8,89 TL oldu. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar/TL kurunda 8,80 TL seviyesinin yukarı yönlü kırılması ile bu yılsonu 9,00 – 9,25 aralığının bu yıl sonuna kadar görülmesinin muhtemel olacağını kaydetmiş, “Şu anki görüntü dolar/TL kurunun yukarı yönlü hamlelerini devam ettireceği yönünde” açıklamasını yapmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...